Casper Ruud til sin andre finale på to uker: - Mer komfortabelt enn forventet

(Ruud de Minaur, 6-3, 6-2) Casper Ruud (19) har nådd sin andre Challenger-finale på to uker da han enkelt tok seg forbi tenåringsrivalen Alex de Minaur (19).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det ble mer komfortabelt enn jeg hadde trodd. Jeg var på fra start og alt klaffet ekstra bra i dag, melder Ruud til VG.

Han snakker på telefon fra Braga i Portugal etter å ha sikret seg sin andre finaleplass på to uker. Mot gode Alex de Minaur - rangert som nummer 109 i verden - tok han kommandoen fra start og vant til slutt overlegent.

– Dette er nok den beste matchen jeg har spilt på en god stund, kanskje til og med i hele år. Jeg har hatt mange bra seirer, men ingen der jeg har hatt så god kontroll, melder Ruud videre, før han legger til:

– Dette er en bra flyt å ta med seg inn i en finale. Jeg har bra med krefter igjen.

Se søndagens finale live fra kl. 12.00 her!

les også

Casper og Christian Ruuds tips: Slik blir du bedre i tennis

Pluss content

Får skryt fra far
– Han spiller veldig solid om dagen, han presser en svært god motstander og spiller med stor selvtillit. Det meste fungerte i dag og det var veldig deilig å se at de tingene vi har jobbet med, satt i dag, melder trener og pappa Christian Ruud til VG.

Han trekker frem spesielt backhanden, der han nesten ikke gjorde feil, og også gode returer som spesielt viktig for dagens seier. Den tidligere tennisproffen mener det var svært tilfredsstillende å se så konkrete resultater på den harde treningen.

– Har han noen gang vært bedre enn nå?

– Nei, nå synes jeg han er opp mot det beste han har vært før. Han har spilt kjempebra før, men nå har han spilt tre gode uker på rad. Men tennis er ferskvare, så det er viktig at han holder seg på det nivået, melder trenerfaren.

Ifølge sin far har Ruud junior et klart mål: Å klatre seg tilbake opp på rankingen. Motstanderen han slo i dag var ranket som nummer 109 - Ruuds bestenotering er 108. Før turneringen i Braga var Ruud rangert som nummer 174.

Tennis-Norge.com forklarer at Ruud uansett har sikret seg et solid byks på rangeringsstigen: Finaleplassen gir ham 48 ATP-poeng og 153. plass på rankingen. Med seier får han 80 poeng og klatrer helt til 147. plass.

les også

Ruud før prestisjetung tenåringsduell: – Jeg spiller virkelig bra nå

Overbevisende seier
Første sett var jevnspilt innledningsvis, men Casper Ruud tok gradvis over og vant tre game på rad – 6–3 i første sett.

les også

Ruud tapte finalen mot Quinzi

I det andre sette fortsatte Ruud der han slapp og de Minaur hadde etter hvert ingenting å stille opp med mot den aggressive nordmannen. Ruud vant fire game på rad før australieren klarte å redusere til 4–1.

De to nittenåringene tok så ett game hver, før Ruud avgjorde matchen og sikret enda en overbevisende seier med 6–3 og 6–2.

I finalen venter Pedro Sousa, som slo landsmannen Gastão Elias i den andre semifinalen. Sousa er rangert som nummer 144 i verden.

les også

Ruud imponerer i Portugal - til semifinale etter storspill

Finalen spilles alt i morgen - søndag - og da får Ruud en mulighet til å slå tilbake etter finaletapet mot Gianluigi Quinzi i Challenger-turneringen i Francavilla al Mare forrige måned.

Etter finalen på søndag venter en ny Challenger-turnering i Tyskland før han skal begi seg ut på kvalifisering til selveste Roland Garros.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder