Bolt etter første Godset-trening: – Her for å komme i form

SPORT

DRAMMEN (VG) I går kveld ankom Usain Bolt (31) Norge. I dag gjennomførte han sin første treningsøkt med klubben, og nå håper han å få noen minutter under Godsets treningskamp mot U19-landslaget neste uke.

Publisert: Oppdatert: 30.05.18 13:41

– Jeg er her for å komme i form. Jeg er glad for at klubben lot meg komme og trene, sier Bolt til VG.

Friidrettsstjernen med åtte OL-gull og 11 VM-triumfer er på plass på Marienlyst i fullt Godset-utstyr. Bolt gikk ned fra et møte sammen med de andre spillerne rundt klokken 10.55. Deretter ruslet troppen, inkludert Bolt, inn i garderoben på Strømsgodsets hjemmearena, hvor de gjennomførte en drøy times økt.

Etter treningsslutt kom Bolt bort til pressen, og fortalte om møtet med Godset-spillerne.

– De har vært hyggelige. Jeg gleder meg til resten av uken. Det er høyt tempo, og det er bra, sier 31-åringen.

1 av 8Bjørn S. Delebekk

Aktuell for kamp

Ifølge sportssjef Jostein Flo visste spillerne ingenting om at Bolt kom i dag.

– Vi sa at det skulle komme besøk av en prøvespiller, og at han var j*** rask. Så ble døren åpnet, og Bolt kom inn. Det ble et sjokk for spillerne. De nektet å tro det. Han kom ved firetiden i går, så det var rart vi greide å holde det skjult så lenge, sier sportssjefen til VG.

Før Bolt avsluttet karrieren under fjorårets VM i London, noterte sprinteren seg for verdenshistoriens raskeste tider på både 100 og 200 meter med henholdsvis 9,58 og 19,19. Nå forteller Flo at Bolt kommer til å få draktnummer 9,58 i Godset.

– Vi spiller en treningskamp på tirsdag, så hvis han er her så lenge og blir tatt ut i troppen, så spiller han med det nummeret, sier Flo.

Godset møter U19-landslaget. På spørsmål om han kan tenke seg å spille kampen før han reiser, sier Bolt følgende:

– Om jeg kan få noen minutter, så er det bra. Jeg prøver å bli klar til en veldedighetskamp i Manchester neste uke, så noen minutter på full bane, i en god kamp, hadde vært bra for meg.

– Hva er planene dine for fotballkarrieren?

– Jeg vil prøve å bli bedre, jobbe hardt der jeg kan, spille så mye jeg kan. Kanskje en klubb ser meg og bestemmer seg for å gi meg sjansen, sier friidrettsstjernen.

Norske kontakter

Både Bolt og Strømsgodset sponses av den tyske utstyrsleverandøren Puma, hvor norske Bjørn Gulden (52) er toppsjefen. Gulden, som selv har en fortid som fotballspiller i Strømsgodset, Nürnberg og Bryne, er på plass i Drammen for å overvære dagens trening.

– Det var ikke meningen at dere skulle være her, for å være helt ærlig. Han kom fra Kingston i går kveld. Usain er en idrettsgutt. Jeg er sikker på at han kommer til å ha det mye moro med gutta her. Det var god stemning da spillerne så ham komme, sier Gulden til VG.

I Drammen

Onsdag skal Bolt vise seg frem på et litt lavere nivå – i Drammen. Strømsgodset opplyser at Bolt skal være i Drammen i en uke. Det er blant annet for å trene seg opp til en veldedighetskamp i regi av UNICEF på Old Trafford i Manchester som skal spilles 10. juni.

Ifølge sportssjef Jostein Flo er Bolts treningsopphold ikke et rent PR-stunt.

– Vi synes det er fantastisk morsomt at Usain Bolt velger å komme hit til Strømsgodset for å trene seg opp. Han er en ener og en mester, en av de største idrettsutøverne gjennom alle tider, og det er klart vi kan lære mye av ham. Usain Bolt er dessuten en særdeles karismatisk og energisk type, og hans tilstedeværelse vil utvilsomt være til stor inspirasjon for spillere, trenere, ja hele klubben, forteller Flo til Godsets hjemmeside.

Her kan du lese mer om