STOPPET TITTELTØRKEN: Kenneth Gabrielsen sørget for Vipers første NM-tittel da Stabæk ble slått i Oslo Spektrum i romjulen 2017. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Gabrielsen gir seg som Vipers-trener: – Ønsker å være en god far og ektemann

Kenneth Gabrielsen (42) kan bli treneren som bryter Larvik-dominansen, men han fortsetter ikke i Vipers Kristiansand etter sesongen. Etter to år i jobben er han lei av å pendle fra Svelvik til Kristiansand.

Etter 13 strake seriemesterskap til Larvik, er Vipers Kristiansand i en sterk posisjon til å vippe dem ned fra tronen i norsk kvinnehåndball få runder før slutt.

Hvis Vipers tar fatt på neste sesong som regjerende seriemester, blir det derimot uten trener Kenneth Gabrielsen.

Han forlater klubben etter to år som hovedtrener, ett år før kontrakten hans går ut.

– Jeg ønsker å komme meg hjem og være en god far og en god ektemann, forteller 42-åringen til VG.

les også

Har ventet i snart 20 år: Lunde-tvillingenes første gull i Norge

Med familie og bosted i Svelvik i Vestfold og jobb i Kristiansand, nesten 30 mil unna, har det blitt lange perioder med lite familietid. Da klubben kontakten ham for å diskutere en mulig forlengelse av kontrakten, begynte Gabrielsen å vurdere fremtiden.

Frykter ikke uro i tittelkampen

For tre uker siden varslet han klubben om at han ville gi seg til sommeren. I helgen, etter at de hadde slått Storhamar 36–30, sa han fra til spillerne at han forlater Vipers for å bli daglig leder for Titansport AS og Killingmo og Tønsberg AS.

les også

Nyoperert Nora Mørk: – Som å få en bombe i kneet

I romjulen ledet Gabrielsen Vipers til deres første tittel noensinne, da de slo Stabæk i NM-finalen. Med fire kamper igjen å spille av serien har de fremdeles gode muligheter til også å ta sitt første seriemesterskap. De er ett poeng bak de siste årenes suverene lag, Larvik, og har én mer kamp igjen å spille.

Larvik og Vipers møtes I Kristiansand 11. april.

Den avtroppende treneren frykter ikke at hans varslede avgang skal skape uro i laget, som kan ødelegge for tittelsjansene, når serien starter igjen etter en liten påskepause.

– Nei, vi har et bra lag og fin spillerstall, og vi ønsker alle å dra i samme retning. Jeg er ikke veldig bekymret for det, sier han.

Har selv foreslått arvtagere

Det er ennå uvisst hvem som skal ta over etter Gabrielsen, som selv tok over jobben etter Gunnar Pettersen i 2016.

Daglig leder i Vipers, Terje Marcussen, ønsker overfor VG ikke å kommentere eventuelle kandidater.

Gabrielsen håper at laget får inn en sterkest mulig erstatter. Derfor har han selv spilt inn flere navn på personer han mener kan ta Vipers ennå et steg videre.

– Jeg håper på en trener som kan løfte Vipers til et enda høyere nivå, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder