SØLVJUBEL: Silje Norendal poserer stolt med sølvmedaljen fra slopestyle-VM. Foto: Snowboardforbundet

Norendal med VM-sølv etter at finalen ble avlyst: – Veldig fornøyd

VM-finalen i slopestyle blåste bort, og dermed ble det VM-sølv på snowboardkjører Silje Norendal (25). Mons Røisland (22) mistet muligheten til medalje.

– Dette var veldig gøy, og jeg er veldig fornøyd med annenplass. Det var kjedelig at finalen ble kansellert, men vi visste at det kunne skje. Målet mitt i går var å kjøre et «finalerun» og komme topp tre i tilfelle det ble kansellert, sier Norendal i en pressemelding.

les også

Norendal følte seg avskrevet: – Jeg er ikke ferdig

Sterk vind i Park City, Utah, førte til at slopestylefinalene i VM først ble utsatt, og deretter avlyst. Da er reglene slik at kvalifiseringsresultatene blir gjeldende.

Norendal fikk i går 88,75 for sitt første forsøk i kvinnenes kvalifisering. Zoi Sadowski Synnott fra New Zealand var best med 91,75 og tok dermed gullmedaljen. Jamie Anderson fra USA tok bronsen.

MEDALJEVINNERNE: Silje Norendal (t.v.), gullvinner Zoi Sadowski Synnott og bronsevinner Jamie Anderson poserte på pallen etter at finalen ble avlyst. Foto: Snowboardforbundet

Åtte kvinner var kvalifisert for finalen som aldri ble noe av.

– Jeg tror jeg skulle klart å ta steget helt opp, men jeg er som sagt veldig fornøyd med sølv. Jeg føler meg veldig komfortabel på nett om dagen. Det arbeidet jeg la ned i fjor betaler seg i år. Jeg var veldig nervøs i går på grunn av vinden, men det å være nervøs fungerer bra for meg noen ganger, sier Norendal.

– Det er absolutt bra å ha erfaring når det er litt vanskelige forhold, legger 25-åringen til.

les også

Ingen pallplass for Norendal i X Games

Blant mennene ble amerikanske Chris Corning (93,25) verdensmester foran Mark McMorris (93,00) fra Canada. Amerikanske Judd Henkes endte på bronseplass.

Røisland var ikke direktekvalifisert til finalen, men via semifinaler, og dermed røk medaljemuligheten for 22-åringen. Han endte på 7. plass med 83,75.

– Kanselleringen var veldig kjip for min del, fordi jeg ikke fikk satt mitt beste run og vist meg fra min beste side. Men sånn er det, man kan ikke styre været. Beslutningen om å avlyse var helt riktig, for det var altfor mye vind til å kjøre, sier Røisland.

les også

Overraskende X-Games-bronse for Røisland

Tidligere i uken ble Big Air-konkurransen strøket fra VM-programmet, også det på grunn av værforholdene. Der var også Norendal en av medaljefavorittene. Røisland, Bendik Gjerdalen, Markus Olimstad, og Stian Kleivdal skulle deltatt i herreklassen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder