POWER GIRLS: Jublende jenter og en like glad jockey, som de løfter lett: Camilla Eriksen (f.v.), Hanne Øverås, Wibecke Nagell-Erichsen, Rafael Schistl, Marianne Kjensli Fossum og Ann Kristin Selmer. Foto: Eirik Stenhaug, Equus media

Power Girls på Derby-dagen: Stakk av med over 700 000 kroner

En jublende jentegjeng fulgte sin hoppe Square de Luynes til seier i Norsk Derby. Men i salen satt det en mann; Rafael Schistl.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Han er utrolig dyktig, sier Ann Kristin Selmer, en av de fem «jentene» bak Stall Power Girls, som sørget for skikkelig Girl Power på Derbydagen på Øvrevoll.

– Grunnen til at vi har tatt det navnet, er at moren til hesten heter Power Girl, forklarer Selmer. Hun og de fire andre eierne innkasserte drøyt 700 000 kroner på triumfen.

Mannen hennes, Kolbjørn Selmer (kjent investor og tidligere VM-vinner i offshore), hadde to hester i Derby-feltet, blant annet sammen med bil-mannen Nils Petter Gill. Gills samboer, Hanne Øverås, var blant de fem i jente-gjengen.

SEIERSGEST: Square de Luynes var suveren i Norsk Derby. Seiersmarginen ble over syv lengder, noe som er mye i galoppsporten. Jockey Rafael Schistl kunne by på seiersgest i god tid før målpassering Foto: Eirik Stenhaug, Equus media

– Vi ble ikke slått, vi ble knust, innrømmer Kolbjørn Selmer.

– Kolbjørn er ingen god taper, men han er jo glad på mine vegne også, sa Ann Kristin, trønder som ektemannen.

Hesten ble kjøpt på auksjon i Frankrike for halvannet år siden. Prisen var faktisk «bare» 250 000 kroner.

les også

Märtha Louise til VG etter første løp som travkusk: – Det gikk ekstremt fort

– Da jeg ble spurt om å være med, sa jeg ja med en gang, sier Ann Kristin Selmer.

– Selv om hesten vår var favoritt, så hadde jeg ikke forventet at den skulle vinne med mange lengder.

– Hvilke planer har dere videre med denne hesten?

– Vi vet at det er mange fine løp i Europa, og kanskje også Dubai. Når vi har landet etter denne seieren, må vi sette oss ned og se på hva vi gjør videre.

les også

Denne hesten er en verdenssensasjon

– Skal dere kjøpe flere hester?

– Vi har ingen konkrete planer, men jeg utelukker ingenting!

Hun hyller altså jockey Rafael Schistl, som er født og oppvokst i Brasil. Og som gikk høyt ut og sa at han skulle vinne både Marit Sveaas’ minneløp og Norsk Derby.

Han holdt ord.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder