Bork Rigel slo til

SPORT

Den 13 år gamle kaldblodskongen Bork Rigel hadde ikke vunnet noen av årets ti starter før han slo til i Trøndelagspokalen på sin hjemmebane Leangen lørdag.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:23

Med sin faste følgesvenn Jomar Blekkan tilbake i sulkyen satte like godt fenomenet ny banerekord med tiden 1.21,8. Seieren var verdt 100.000 kroner, og Bork Rigel har dermed snart tjent 13,5 millioner kroner i sin karriere.

Fra førstesporet lå det i kortene at Blekkan ville satse på teten, og den posisjonen fikk Bork Rigel enkelt. 13-åringen så slått ut tidlig på oppløpet, men spurtet likevel inn til sikker seier.

Jomar Blekkan er trolig landets beste kusk, og det er ikke ofte han viser slik seiersglede som han gjorde etter den imponerende seieren. Med høyrehånden høyt hevet de siste 50 meterne, markerte han for alle at kongen lever.

- Jeg er helt rørt. Jeg har tårer i øyekroken, og dette var nesten for mye av det gode. Hesten var nærmest avskrevet som vinnerhest, men han viste for alle at han har mye å gi ennå. En hest som dette tror jeg norsk travsport neppe får fram i min tid. Det handler om et helt utrolig individ. Jeg bøyer meg i støvet, sa en meget rørt Jomar Blekkan.

Sugarcane Volo tilbake

Sugarcane Volo var gjort til favoritt i Shan Rags Æresløp. Etter alvorlige problemer med hjertet, var det skader som satte ham tilbake for et par måneder siden.

Hans Petter Tholfsen og Bjørn Duestad har imidlertid lagt ned en flott jobb med hesten som spurtet inn til seier på den nye banerekorden 1.14,4 over 2140 meter.

- Hesten er helt ærlig. Han er neppe helt i toppform ennå, men hans løpshode avgjorde i dag. Han blir nok aldri den store stjernen vi trodde han skulle bli etter unghestsesongene, men han kommer til å tjene fine penger framover om han får holde seg frisk, sa Tholfsen.

Flotte unghester

Erik Garbergs Æresløp for fireårige kaldblodshester og Tamin Sandys Æresløp for treårige hopper, ble meget fine løp med verdige vinnere. I Erik Garbergs Æresløp viste nestor Brede Killingmo fram en ypperlig Tao Gutt som vant til tross for en tøff reise utvendig for lederen mye av løpet.

- Tao Gutt imponerte i dag igjen. Han utvikler seg stadig, og nå vet jeg at jeg har en virkelig topphest på stallen, gliste populære Killingmo.

I Tamin Sandys Æresløp ble det dramatikk mot den første svingen. Vinneren av løpet, Ramona Spur E. M., la ned foran Perfect Gal som galopperte, men dommerne fant ingen grunn til å reagere. Etterpå slapp Ramona Spur E. M. teten til favoritten Kiri Goal, og ut på oppløpet kom åpningen som bestilt.

- Helt herlig. Ramona Spur E. M. var stri hele veien, og hun spurtet formidabelt da åpningen kom. En herlig hest, jublet vinnerkusken Edvard Kristiansen.

Favoritter

V75-løpene ble preget av favorittene, og det ble små utbetalinger: 3692 kroner for sju rette, 58 kroner for seks og ingen utbetaling til alle med fem rette.

I det første løpet fikk favoritten Thai Song overta teten mot de n første svingen, og etterpå holdt han unna for en meget god Vectra's Boy.

Førstevalget Høiby Lyn ledet det andre løpet så å si fra start til mål. I det femte løpet spurtet tredjevalget Maja inn til sikker seier for stallmannen Per Einar Sørmo.