Søderlund fyrer løs mot Ranheim-spiller etter følelsesløs feiring: - Hold kjeft

LERKENDAL (VG) (Rosenborg – Start 2–1) Alexander Søderlund (31) scoret og sendte Rosenborg til cupfinalen i aller siste sekund. Men han feiret ikke. Det får Ranheim-spiller Kristoffer Løkberg til å reagere. Søderlund svarer med å be ham holde kjeft.

TV-bildene var krystallklare. Innbytter Alexander Søderlund hadde nettopp sendt Rosenborg til cupfinale tre minutter på overtid. I øyeblikkene etterpå var han helt iskald. Ingen tegn til jubel eller glede. Mens lagkameratene hang rundt halsen hans, viste haugesunderen frem sitt steinansikt.

– Jeg ble truffet av Birger Meling der. Så jeg hadde litt vondt. Det var fint å score, gøy at vi vant, sa Alexander Søderlund til VG etter kampslutt.

Han brukte lang tid på å komme ut av garderoben. Reaksjonene hadde kommet på sosiale medier. Fra folk som så scoringen - og den manglende feiringen.

– Tenk hvor mange spillere, supportere, frivillige med flere som har ofret alt gjennom en lang karriere eller helt liv for å oppleve en cupfinale. Men aldri klart det. Og så får du servert det der når semifinalen avgjøres tre minutter på overtid, skrev Eliteserie-kollega Kristoffer Løkberg, fra Ranheim.

– Han kan holde kjeft, kontret Søderlund da VG leste opp meldingen.

– Jeg driter vel i hva han sier, sa en tydelig frustrert RBK-spiss

RBK-spissen nekter for at feiringen var en demonstrasjon.

– Jeg er ikke misfornøyd, det er treneren som tar ut laget. Jeg har ikke vært god nok, sa Søderlund da han møtte pressen.

Se Søderlund lange ut mot Ranheim-spilleren her:

Helland tar Søderlund i forsvar

Pål André Helland viste mer glede da han snakket med pressen i minuttene før Søderlund kom tuslende. Vingen, som assisterte Nicklas Bendtners viktige utligningsmål, kom med ny info - om en helt annen versjon av lagkameraten, enn det TV-seerne hadde vært vitne til.

– «Søder» var den mest glade personen i garderoben etterpå. Om han viste noe ute på banen, så handler det kanskje om at han synes han skulle spilt mer. Det er han i sin fulle rett til å gjøre, sa Helland og fortsatte:

– Han er helt fantastisk til å gi støtte selv om han ikke spiller selv. Han var vel fort den som coachet mest i Bergen, og da kom han ikke inn engang. Så jeg vil ikke hive «søder» under bussen på at han er illojal.

– Han er vel den som har scoret mest for Rosenborg de siste årene. Så jeg skjønner at han blir frustrert over å sitte på benken.

les også

Rosenborg mot gull og cupfinale – Helland mener de har vært på 75 prosent

Søderlund var kort i pressesonen etter triumfen.

– Tidligere i sesongen har jeg snakket om spilletid. Men jeg har det bra, vi vinner kamper. Det er gøy, sa Søderlund. Uten et smil. I intervjuene med VG, TV 2 og Adressa.

Se Hellands intervju her:

Byttet halve laget

Trener Kjetil Rekdal valgte å gjøre hele seks endringer fra laget som tapte 1–3 for Molde mandag kveld.

I tillegg sonet midtstopperkjempen Damion Lowe karantene. Laguttaket til Start-treneren tiltrakk seg umiddelbart reaksjoner på sosiale medier:

les også

Rekdals hodepine – to ganger RBK på ti dager

– Rekdal har gjort det meste riktig siden han ankom Kristiansand, men dagens laguttak er nærmest respektløst mot klubben, dens supportere og samarbeidspartnere. Hadde vel vært like bra og spart reiseutgiftene og blitt hjemme, skrev fotballekspert Joacim Jonsson på Twitter.

Hør hva Rekdal sa om kritikken her:

– Hva sier du til kritikerne som var misfornøyde med laguttaket?

– Jeg vil nesten ikke svare på det. Det blir respektløst over de som gikk utpå her. Det var definitivt ikke noe B-lag, sier Start-sjefen til VG.

Start spiller en meget viktig eliteseriekamp borte mot Sandefjord søndag. Kristiansand-klubben kjemper for å overleve på øverste nivå.

De har 29 poeng med tre kamper igjen å spille. Lillestrøm på kvalifiseringsplass har 27 poeng, mens Stabæk har 25 poeng. Sandefjord er fortapt.

MÅLSCORERE: Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund satte hvert sitt mål i kampen mot Start. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Start har aldri spilt en cupfinale, etter 32 minutter var de på god vei. Niklas Sandberg scoret etter innlegg fra Eirik Wichne.

PS! Cupfinalen mot Strømsgodset spilles søndag 2. desember på Ullevaal stadion.

Her kan du se hvordan det så ut da Strømsgodset tok seg til cupfinalen:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder