FULL KONTROLL: Mathis Olimb (31) la inn 3-2 etter målgivende pasning fra Patrick Thoresen og lillebror Ken André Olimb (28) på Hamar torsdag kveld. Her er Russlands ene målscorer Mikhail Naumenkov for sen til å stoppe Norges landslagsveteran. Foto: Fredrik Hagen NTB scanpix

Hockey-Olimb (31) ser frem til Beijing-OL om fire år

HAMAR (VG) Ishockeylandslagets veteran Mathis Olimb (31) har spilt for 10 klubber i syv land, er klar for sitt tredje OL og regner med å være med i nummer fire om fire år i Beijing – som 36-åring.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Motivasjonen er det minste problemet. Jeg driver med det kuleste man kan gjøre; jeg jobber med hobbyen min. Jovisst har jeg jobbet hardt for det. Men det er spesielt å holde på med noe så moro sammen med kompisene dine, sier Mathis Olimb til VG.

Sesongen 2016/17 startet med at Mathis Olimb og hockeygutta kvalifiserte seg til sitt tredje OL på rad. Deretter gikk det trått for Olimb, eller Olimbene:

Bakgrunn: Skademarerittet fortsetter

Mathis og lillebror Ken André (28) pådro seg den ene skaden etter den andre i sin nye klubb Linköping, under den svenske toppklubbens norske trener Dan Remy Tangnes (38).

– Denne sesongen har det gått veldig bra. Jeg har funnet tilbake til flyten jeg hadde i (svenske) Frölunda, sier Mathis Olimb.

Leste du denne torsdag, etter Russland-Norge? Petter Thoresen: Veldig fornøyd

Han har flere målpoeng etter 27 seriekamper (8 mål/14 målgivende) for Linköping i SHL denne sesongen, enn han hadde etter 40 forrige sesong (8/13).

– Har tjent godt

Mathis Olimb debuterte i VM i Moskva for ti og et halvt år siden. En uke før OL-starten i Pyeongchang fyller han 32 år. Sammen med kona Camilla har han sønnen Lucas (9 md). Kontrakten hans (og Ken Andrés) med Linköping går ut etter denne sesongen.

På spørsmål om han har slått seg til ro nå, slik at han kan tenke seg å bli værende i Linköping, svarer Mathis Olimb at han ennå ikke har vunnet en finale «i utlandet».

Husker du? Mathis Olimb: Han var ute etter meg

– 32 er fortsatt en bra alder. Fortsetter det å gå bra, vil jeg ha gode muligheter til å være der jeg vil være, svarer han.

Underforstått: Spille for en en klubb med gode utsikter til å vinne en sluttspillfinale, vel å merke i utlandet. Han har nemlig en plan om å spille utenfor Norge, som han har gjort i over 10 år, frem til han er 35 – før han (kanskje) flytter tilbake til Norge etter OL i Kina 2022.

– Jeg har tjent gode penger, og jeg har ikke sløst med dem. Men når jeg gir meg med ishockeyen, har jeg lyst til og vil jeg gjøre noe annet, sier Mathis Olimb.

Maks barneflaks

Som ishockeyspiller er arbeidsdagen hans over ved lunsjtider de dagene det ikke er kamp.

– Livet er annerledes med barn. Jeg er ikke i seng senere enn klokken 22.00 og står opp ved sekstiden. Det kuleste jeg vet er å leke med sønnen min etter at jeg er ferdig med trening klokken 12.30, sier Mathis Olimb.

Mange av kjernespillerne på trener Petter Thoresens (56) landslag er i samme situasjon som Mathis Olimb. Men alle er ikke like heldige.

Leste du denne fredag? Andreas Martinsen nektes OL-spill

– Henrik Ødegaard (landslagsback fra Frisk Asker) sa det til meg her om dagen: «Du har så flaks». Han må først gå til en vanlig jobb, deretter trene med Frisk på ettermiddagen – før han kan leke litt med datteren sin på kvelden, sier Mathis Olimb.

Leste du denne? Patrick Thoresen (34) heier på Russland

PS! Mathis Olimb og Ken André Olimb (Norges beste i VM i mai) har spilt i samme rekke i Linköping de siste 17 kampene. I 4-nasjonersturneringen på Hamar startet de to i rekke sammen med Patrick Thoresen mot Russland torsdag: Thoresen gjorde 1-0 (pasning Ken André), Mathis Olimb ga Norge ledelsen 3-2 (målgivende Thoresen/Ken André).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder