FIKK NEI: Nora Mørk har signert avtale med Red Bull. Men dette svettebåndet er fy-fy når hun spiller på landslaget. Foto: Red Bull

Nora Mørk fikk nei til Red Bull-svettebånd

Samtidig som utøverkontrakten mellom håndballjentene og Norges håndballforbund utløp ved nyttår, har Nora Mørk (26) signert en privat avtale med Red Bull.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Noen ny utøverkontrakt er derimot ikke signert ennå. Det bekrefter Norges håndballforbund overfor VG.

En utøverkontrakt regulerer hvilke plikter og rettigheter det følger med det å spille på landslaget. Den regulerer også økonomisk kompensasjon, og må signeres før en spiller deltar på samling. Den forrige avtalen utløp ved nyttår.

Nå satser partene på at spillerne signerer en ny kontrakt midt i februar.

– Det er ikke noe dramatisk i dette. Vi har forhandlet med NISO gjennom høsten, og er i praksis ferdige, sier generalsekretær Erik Langerud til VG.

Han får støtte av NISO-leder Joachim Walltin, som mener at «kontrakten er i boks». Den mangler bare noen mindre tekstmessige endringer og signaturer.

les også

Landslagsspillere bedt om å slette Mørk-bilder

Håndballforbundet har likevel blitt utfordret denne høsten: For i går ble det, gjennom TV 2, kjent at Nora Mørk har signert en privat avtale med energidrikkselskapet Red Bull. VG har også vært kjent med dette en stund.

– Vi kjenner ikke innholdet i avtalen hun har gjort med Red Bull, men det påvirkes ikke av utøverkontrakten mellom oss og spillerne. Det er som klubbspiller hun har skrevet under for Red Bull. På landslaget kan hun ikke promotere dem. Det hadde ikke gått, sier Langerud.

Han ser ikke noen dramatikk i denne kontraktsinngåelsen, sier han.

Men etter det VG forstår har Mørk uttrykt ønske om å bruke svettebånd med påskriften «Red Bull» på landslaget. Det fikk hun avslag på, siden håndballforbundet hadde solgt denne rettigheten til en annen sponsor.

Håndballjentene sponses også av drikkevareprodusenten Tine/YT, som kunne vært i konflikt med reklame for Red Bull.

les også

Publiserte Mørk-bilder: Hevder de trodde de var fra Instagram

VG er ikke kjent med økonomien i avtalen mellom Mørk og Red Bull. Men pengene kan komme godt med:

Norges håndballforbund har avvist å hjelpe henne med penger til advokathjelp, etter at hun opplevde å bli frastjålet private bilder fra mobiltelefonen sin. Disse har senere blitt spredt, og ble denne uken publisert i flere østeuropeiske aviser.

Forbundet mener dette er en privatsak for Nora Mørk.

Onsdag skrev VG om støttebrevet seks kvinnelige landslagsspillere har sendt til håndballforbundet. Dette er å regne som en ren støtteerklæring til Nora Mørk. I brevet kreves det endringer i utøverkontraktene. Det skal blant annet handle om hvordan spillere som opplever seksuell trakassering behandles.

Nora Mørk krevde også endringer knyttet til slike forhold da hun pratet med VG tirsdag denne uken.

les også

Bekrefter avtale med Nora Mørk: - Kan ikke promotere Red Bull som landslagsspiller

Erik Langerud mener slike forhold allerede er ivaretatt i verdinormene til håndballforbundet, og at «de lever på utsiden av selve utøverkontrakten».

– Den nye kontrakten tydeliggjør blant annet bruken av sosiale medier. Vi har hatt retningslinjer før, men nå løftes det frem i et eget punkt, sier han.

– Det er for eksempel ikke tillat med deling av andres bilder uten samtykke, sier NISO-leder Joachim Walltin om den nye utøverkontrakten, som vil strekke seg helt frem til og med 2021.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder