Magnus Carlsen fotografert i Abidjan. Foto: Lennart Ootes

Carlsen ikke lenger verdensener i lynsjakk

Etter 70 strake partier uten tap måtte Magnus Carlsen (28) tåle nederlag. Maxime Vachier-Lagrave (28) har også overtatt som verdensener i lynsjakk.

Vachier-Lagrave påførte i det andre partiet lørdag verdensmesteren sitt første tap på 70 partier ifølge mattogpatt.no - hvis vi tar med alle typer «fysisk» sjakk (ikke online).

Samtidig overtok også Vachier-Lagrave Carlsens posisjon som verdensener i lynsjakk. Søndag er det ni nye partier, så får vi se hvem av dem som ligger på 1.plass etter alle de 18 rundene i Abidjan. Og hvem som vinner turneringen.

les også

Carlsen blir hørt: Flere partier og større penger i VM

– Jeg skjønte tidlig at det ville bli en slik dag ... Så jeg er glad det ikke ble verre. Det handler ikke så mye om å vinne turneringen, men at du ikke klarer å spille så godt som du vet du kan, sa en tydelig skuffet Carlsen på chess24-sendingen.

Det var et veldig dramatisk parti mot franskmannen der Carlsen tok store sjanser og ble straffet for det. Vachier-Lagrave tok faktisk åtte strake seirer - de tre siste i hurtigsjakk fredag og de fem første i lynsjakk lørdag.

– Jeg vil ikke si at jeg spilte solid etter tapet mot Vachier-Lagrave, sa Carlsen, som er regjerende verdensmester i lynsjakk.

– Resultatene var okay, men jeg spilte ganske fryktelig.

les også

Carlsen storspiller i Afrika: – Han er kanskje tidenes beste

Det kunne ha blitt Carlsen-tap mot Wesley So også, men amerikaneren rotet seg bort.

– Magnus slapp unna, takket være en stor tabbe av Wesley, fastslo kommentatoren Maurice Ashley på chess24-sendingen.

Carlsen hadde sikret seg et solid overtak etter hurtigsjakkdelen, og han leder fortsatt veldig klart - tross Vachier-Lagraves sterke spill lørdag. Nordmannen har 20 av 27 mulige poeng, mens franskmannen har 17,5. Carlsen avsluttet lørdagen med fire strake remis.

Det er ytterligere ni poeng å kjempe om søndag.

Stillingen foran de ni avsluttende lynsjakkpartiene:

1. Magnus Carlsen, Norge 20.

2. Maxime Vachier-Lagrave 17,5.

3. Hikaru Nakamura, USA 16,5.

4. Ding Liren, Kina 15.

5. Wesley So, USA 14,5.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder