NESTE STOPP? Martin Ødegaard kan velge mellom storklubber som Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Liverpool og Ajax. På nyåret tar han trolig sitt valg. Her er han fra en trening med Norges landslag i Aserbajdsjan tidligere i høst. Foto:Cornelius Poppe,NTB Scanpix

Ajax-trening kan ryke for Ødegaard

Mangler superforsikring - kan måtte nøye seg med omvisning

I januar skal Martin Ødegaard (15) etter planen trene med det nederlandske storlaget Ajax. Forsikringskluss kan sette en stopper for det.

Øyvind Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Ødegaard har de siste ukene vært på rundreise i Europa og fått besøke noen av klubbene som har ham høyt på ønskelisten. I Liverpool og Bayern München var 15-åringen med på trening, mens han fikk en omvisning i Real Madrid.

Alt ble gjort uten at kroppen til Martin Ødegaard var forsikret.

I midten av januar skal midtbanespilleren etter planen vises rundt i Amsterdam. Ajax higer etter signaturen til Ødegaard og vil etter det VG erfarer ha ham med på trening i to til tre dager.

Men fordi Ødegaard fortsatt ikke har en invaliditetsforsikring, er klubben usikker på om treningsøktene lar seg gjennomføre.

Som VG skriver i dag jobber Hans Erik Ødegaard for tiden med å skaffe en forsikring til sin sønn mot idrettsinvaliditet.

Martins verdifulle bein

En slik forsikring sørger for at den 15 år gamle Strømsgodset-spilleren blir kompensert dersom karrieren skulle ryke til skade.

En privat skadeforsikring er imidlertid ikke enkelt å få i Norge. Derfor må Ødegaard sannsynligvis forsikres av et utenlandsk selskap.

– Martin har så verdifulle ben at han må forsikre seg. Du kan bli sportsinvalid på null tid. Siden han ikke har rukket å tjene penger ennå, er det viktig at han sikrer seg slik at han får et stort millionbeløp hvis uhellet skulle inntreffe, sier agent og advokat Per A. Flod til VG.

Sponset av forsikringsselskap

En av Ajax' hovedsponsorer, Aegon, er tilfeldigvis et forsikringsselskap. Aegon har nesten 25.000 ansatte verden over og omsetter for over 250 milliarder kroner hvert år. Det kan være en mulighet for en fotballspiller som har fanget interessen til verdens største klubber.

21. desember spiller Ajax mot Excelsior i Æresdivisjonen. Deretter venter en drøyt tre uker lang vinterpause før serien begynner igjen.

Frem til den 11. januar skal laget være i Midt-Østen, hvor Frank de Boers menn blant annet skal spille en vennskapskamp mot tyske Schalke 04.

Et besøk, og mulig trening, i Amsterdam vil derfor ikke være aktuelt før i midten av januar for Ødegaard.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder