GULLGUTTER: Her poserer Thomas Ulsrud, Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Petersson med trofeet som viser at de er ferske verdensmestere i curling. Foto: AP

Fikk OL-revansje: Norge vant curling-VM

Sverige ga opp i VM-finalen allerede etter åtte omganger

(Norge-Sverige 8-3) Glem skuffelsen fra Sotsji-OL: Norge er verdensmestere i curling etter å ha knust Sverige søndag formiddag.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Thomas Ulsrud og resten av det norske landslaget fikk en strålende start på finalen: Allerede tidlig i kampen sto det 5-0 på resultattavlen i Beijing.

Da var det vanskelig å se hvordan Sverige skulle komme tilbake. Det gjorde de heller ikke: Etter åtte omganger ga motstanderne rett og slett opp.

Da var stillingen 8-3 til Norge.

Og dermed kunne de norske curlinggutta slippe jubelen løs: Norge har vunnet VM for første gang siden 1988.

- Jeg har trent så hardt for dette i så mange år. Jeg har deltatt i mange verdensmesterskap, og vært så nære mange ganger. Dette kan være Torger (Nergård) sin siste kamp. Det er spesielt, sier Thomas Ulsrud i seiersintervjuet.

- Hva med deg selv?

- Jeg vet ikke. Spør kona mi. Vi må snakke sammen når jeg kommer hjem. Men jeg bryr meg ikke nå. Jeg er verdensmester! gliser Ulsrud.

Seieren er en formidabel revansj etter hva som skjedde under OL i Sotsji. Der måtte Norge ta til takke med en skuffende femteplass.

- Sverige ga oss kampen tidlig. Om Norge leder 5-0, da er du i trøbbel, sier Thomas Ulsrud.

Og:

- Jeg gjorde en feil i den syvende omgangen selv, men det bryr jeg meg ikke om nå. Jeg er verdensmester, gjentar 42-åringen.

Det har det vært snakk om at dagens mannskap kommer til å skille lag med det aller første. Hva som nå skjer, etter søndagens fantastiske triumf, er derimot usikkert.

- Det gikk mye greiere enn vi trodde. Sverige virket mer preget av at dette var en VM-finale enn oss. De spilte jo også sitt første internasjonale mesterskap på seniornivå, sier landslagssjef Pål Trulsen til VG.

- Hva betyr dette for curlingslandslaget?

- Det er vanskelig å vite, for Norge har ikke vunnet VM siden 1988. Gutta er jo litt i tenkeboksen for videre satsning også, og så kan man jo spørre seg hvordan dette slår ut. Det vet man ikke. Vi har bevisst latt den diskusjonen ligge til etter VM.

- Hvordan feirer dere VM-gullet i Beijing?

- Kunstneren Håkon Gullvåg har en utstilling her borte. Dit skal vi ikke, sier Pål Trulsen.

Sverige tok medalje i OL. Mannskapet som i dag tok VM-sølv besto imidlertid av andre, og langt yngre, utøvere.

Norge slo mektige Canada i semifinalen natt til lørdag. Det sjedde etter en kanadisk blemme i den niende omgangen.

Det norske laget i VM har bestått av Thomas Ulsrud, Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Petersson.

Tidligere søndag sikret Sveits VM-bronsen med 7-5-seier over Canada.

PS! Norge har tatt VM-gull i curling fire ganger: 1979, 1984, 1988 og 2014.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder