OL-HALL FRA 1952: Vålerenga-trener Espen Knutsen på vei ut av Jordal Amfi i april i fjor, etter en finalekamp i NM mot Stavanger Oilers. Jordal Amfi ble bygget til OL i Oslo for over 62 år siden. Foto:Jostein Magnussen,VG

Vålerenga-trener «Shampo» Knutsen svært skuffet etter politiker-nei til OL: «Ser jeg Erna Solberg med et norsk flagg i kommende OL, så
kommer jeg til å spy»

Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen var helt sikker på at det kom til å bli OL i Oslo i 2022. Han syns det er tragisk at politikerne ikke prioriterer idrett i hovedstaden.

«Shampo» var med på det norske ishockeylandslaget under OL i Lillehammer. Nå er han trener for Vålerenga, som trener og spiller sine kamper på Jordal Amfi, et hockeyanlegg fra OL i Oslo i 1952.

– Vi kunne forandre OL med et billig OL. Jeg ser ikke argumentene om at IOC-toppene vil drikke sprit og få mobiltelefoner som en grunn til at Norge ikke skal arrangere OL. Vi kunne forandre OL. Jeg fatter ikke at det ble nei, sier en svært skuffet Knutsen til VG.

Var sikker på OL til Oslo

Han syns det er tragisk for idretten at det ble nei til OL, etter møtet i stortingsgruppen til Høyre onsdag kveld.

– Ser jeg Erna Solberg med et norsk flagg i kommende OL, så kommer jeg til å spy, sier Knutsen.

STATSMINISTEREN I SOTSJI: Statsminister Erna Solberg holdt det norske flagget høyt, da Kjetil Jansrud kjørte inn til OL-gull i Super-G, under lekene i Russland i februar i år. Generalsekretær i Norges Idrettsforbund, Inge Andersen, delvis skjult bak armen til Solberg. Foto:Lise Åserud,NTB scanpix

Neste OL er i Rio de Janeiro i Brasil i 2016. Neste vinter-OL er i Pyeongchang i Sør-Korea i 2018.

Tidligere i år sa Høyres regjeringspartner, Frp, nei til OL i Oslo 2022.

Ishockeyprofilen vil generelt ikke se noen politikere som var imot OL i Oslo i 2022 på noe OL-arrangement fremover.

– Ser jeg en norsk politiker på et OL-arrangement så kommer jeg til å spy, det la jeg ut en melding om på Facebook med en gang beskjeden om nei kom, sier Knutsen.

– Tror du dere må spille på Jordal Amfi i 50–60 år til nå?

– Det er ikke umulig. Det er så skuffende at idrett ikke blir prioritert i denne byen. Anlegg forfaller, svarer Knutsen.

Les også: IOC krever gratis sprit på stadion og cocktail-fest med Kongen.

Han hadde virkelig troen på OL til Oslo.

– Jeg var helt sikker på at de skulle gå for det. Men så feiget politikerne ut, sier Knutsen.

Hans tidligere lagkamerat fra det norske landslaget, Ole Eskild Dahlstrøm, la heller ikke skjul på hva han mener om at det ikke blir Oslo-OL om åtte år:

Verås Larsen: – Sier noe om folks holdning til idrett i Norge

Eirik Verås Larsen er nestleder i utøverkomiteen i Norges Idrettsforbund. Han har to OL-gull i padling.

GULLGUTT: Eirik Verås Larsen tok OL-gull i kajakken i London i 2012, åtte år etter at han tok sitt første OL-gull i Athen. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

– Jeg mener vi skulle arrangere OL for å få en folkefest, for å gi barn og unge en opplevelse, og fordi det er helseforebyggende. Jeg er skuffet, sier Verås Larsen til VG.

Han mener nei til OL i Oslo i 2022 sier noe om folks holdning til idrett i Norge.

– Som toppidrettsutøver så tenker jeg at det sier noe om stillingen til idretten når vi ikke vil bruke penger på det. Det er så mange idrettsanlegg som mangler. Standarden på for eksempel Jordal Amfi er jo under enhver kritikk. Når vi ikke klarer å bygge idrettsanlegg og bruke penger på idretten så tenker jeg at idretten ikke har den stillingen den burde hatt, sier Verås Larsen.

Det siste halve året har han mistet troen på OL til Oslo.

– Som saken utviklet seg, så var det vanskelig å se dette gå gjennom, sier Verås Larsen.

Nå er det to søkerbyer igjen i kampen om OL i 2022, Almaty i Kasakhstan og Beijing i Kina.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder