2. PLASS: Kjersti Buaas imponerte i slopestyle-konkurransen i USA. Foto: NTB Scanpix

Kjersti Buaas på pallen

Kjersti Buaas behersket vanskelige forhold og sikret en 2. plass i verdenscupkonkurransen i slopestyle i USA fredag.

Artikkelen er over syv år gammel

Vind og snø preget konkurransen, som nær var blitt avlyst, men arrangørene klarte å få avviklet rennet som også gjaldt som kvalifisering til neste års OL i Sotsji. Der er slopestyle med som øvelse for aller første gang.

Etter den flotte annenplassen fredag er Kjersti Buaas så å sikker på å ha sikret Norge og seg selv plass i OL-konkurransen om et drøyt år.

Buaas innledet litt famlende fredag. Hun hadde et fall i første omgang, men samlet seg mesterlig. I annenomgangen leverte hun en knallsterk prestasjon med flotte triks, og dermed avanserte hun til annenplassen. En sterk prestasjon i den knallharde konkurransen.

Dermed fikk de norske jentene en veldig god start på OL-kvalifiseringen, der målet er å få med fire norske jenter til Sotsji.

De andre norske jentene var litt uheldige i kvalifiseringen til sesongens første OL-kvalifisering og verdenscup i denne grenen. Derfor ble det bare 12.-plass til Silje Norendal, mens Helene Olafsen ble nummer 45.

Heller ikke på herresiden ble det norsk triumf. Torstein Horgmo ledet riktignok etter kvalifiseringen, men var uheldig og falt i begge omgangene i finale, og da kunne det ikke bli topplassering.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder