KOMMER HJEM: Her traver Yarrah Boko i mål utenfor premieplass i Prix de Paris. Nå setter den norske travstjernen kursen mot Norge etter fire løp i Paris og 1,9 millioner kroner innkjørt. Foto: Erik Håkonsen, Equus Media

Gullet glapp for sliten Yarrah Boko

Norges største travstjerne jaktet sammenlagtseier og en gullpokal i storløpsserien «Le Trois Challenges» i Prix de Paris søndag. Slik skulle det ikke gå.

Artikkelen er over seks år gammel

Forventingene var store etter en tredjeplass i Prix d'Amerique og en fjerdeplass i Prix de France, men i Prix de Paris stemte det ikke for Yarrah Boko.

Den norske travstjernen kjempet med Up and Quick om sammenlagtseieren og en gullpokal til en verdi av 250.000 kroner.

Yarrah Boko kjørte sliten over mål utenfor premieplass, og dermed stakk Up and Quick, som vant Prix de Paris i dag, av med sammenlagtseieren i «Le Trois Challenges».

FIKK STATUETT: Yarrah Boko-eier Jan-Erik Andresen fikk med seg en statuett for tredjeplassen sammenlagt i «Le Trois Challenges». Foto: Erik Håkonsen, Equus Media

Yarrah Boko ble til slutt nummer tre, og eier Jan-Erik Andresen fikk en hestehodestatuett i bronse, mens trener Trond «Buller'n» Andressen vant en sulky.

Tom for krefter

Yarrah Boko ble sittende som tredje hest innvendig i det 4150 meter lange Prix de Paris, mens hans største utfordrer Up and Quick kjørte i andre utvendig.

Fra en perfekt posisjon i feltet angrep Up and Quick, mens Yarrah Boko og kusk Pierre Vercruysse jaktet en åpning for å komme seg ut i banen.

Åpningen kom for sent, og da hadde ikke Yarrah Boko noe å kjøre med etter å ha travet rundt 3500 meter. Den norskeide hesten fikk ikke med seg premie fra løpet, og setter nå kursen tilbake til Norge. Up and Qiuck var det var det ingen som kunne gjøre noe med i dag.

- Jeg ville kjøre i rygg, og var egentlig fornøyd med løpsopplegget. Da vi fikk åpningen var det dog ikke noe å kjøre med. Vi har ingen grunn til å være skuffet. Yarrah Boko har vært fantastisk god i sine øvrige tre løp i Frankrike. Det er ingen grunn til å henge med hodet, sa Pierre Vercuysse til Equus Media etter løpet.

- Vi er veldig skuffet i dag. Han ble sliten, og hadde ikke mer å gi på oppløpet, sier trener Trond «Buller'n» Anderssen til Equus Media etter løpet.

Paris-oppholdet har likevel vært alt annet enn en skuffelse for trener Trond Anderssen, eier Jan-Erik Andresen og Yarrah Boko. Den norske hesten har kjørt inn rundt 1,9 millioner på fire løp siden starten av januar.

- Vi er veldig fornøyde med oppholdet, nå går turen hjem til Norge, sier trener Anderssen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder