Mener Vålerenga ikke er i nærheten av å true Skullerud og Co i 2015

DELER UT GULLET TIL MOLDE: Kjetil Rekdal (til høyre) mener ingen vil være i nærheten av Molde denne sesongen. Her er MFK-trener Tor Ole Skullerud og Rekdal etter fjorårets sesongåpning. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Etter 1-1 mot islandske Hafnarfjarðar: Rekdal: - Molde har to ellevere som hadde tatt medalje

(Vålerenga - Hafnarfjarðar 1-1) Etter uavgjort mot et islandsk lag melder Kjetil Rekdal (46) VIF ut av gullkampen - tre og en halv uke før seriestart.

 • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

Samtidig mener Vålerenga-treneren at gullet allerede er så godt som delt ut til Molde. Ifølge Rekdal har Tor Ole Skullerud en så bred stall at MFK kunne ha stilt to ellevere - som begge hadde tatt medalje i Tippeligaen i 2015.

- Ingen er i nærheten av Molde

- Det er med tungt hjerte jeg sier det, men Molde er for gode for oss. Det er urealistisk å tro at vi kan slå de over 30 kamper. Molde kan stille to ellevere som begge hadde tatt medalje, sier Rekdal til VG.

- Er årets Molde-stall historiens sterkeste i norsk klubbfotball?

- Ja, det er ingen som er i nærheten. Rosenborg i storhetstiden hadde ikke den bredde med 20 gode Tippeliga-spillere. Med en så god stall får Molde også en treningshverdag på høyeste nivå. Det blir en vanvittig konkurranse om å komme på laget.

Håper å bli bedre enn nummer seks

Vålerenga-treneren, som går inn i sitt tredje år som trener i sin andre periode i klubben, vil ikke være med på at det er defensivt å melde seg av gullkampen før sesongstart.

- Det skaper bare problemer for oss selv å si noe annet. Vi legger oss ikke ned uten sverdslag, men fantaserer ikke om å konkurrere med Molde akkurat nå. Med maks flyt klarer vi å komme høyere enn i fjor (6. plass). Det er målet vårt, sier Rekdal, som mener at laget naturlig nok vil merke at Tippeligaens toppscorer Vidar Örn Kjartansson er solgt til kinesisk fotball.

Prøver å kjøpe jamaicansk spiss

Nå har Vålerenga pekt ut den jamaicanske landslagsspissen Deshorn Brown som islendingens erstatter. Rekdal vil ikke kommentere interessen for spissen til MLS-klubben Colorado Rapids, men VG vet at daglig leder Stig-Ove Sandnes er i USA for å sluttføre overgangen. Investor Tor Olav Trøim skal ha sagt seg villig til å finansiere det relativt kostbare kjøpet.

- Det sier seg selv at vi merker at Vidar er borte. Han scoret i nesten hver kamp. Når vi mister vår suverene toppscorer må vi bruke denne sesongen til å bygge oss opp igjen. Men det positive er at vi har blitt mye mer robuste defensivt, sier Kjetil Rekdal.

Skuffende resultat mot islandsk lag

Dagens treningskamp mot Hafnarfjarðar viste også at det gjenstår litt før VIF er en brennhet medaljekandidat i Tippeligaen. Islendingene tok tidlig ledelsen, men etter en positiv andre omgang utlignet Rasmus Lindkvist på straffespark etter at Herman Stengel hadde blitt felt.

- Det ble en tøff fysisk kamp. De spiller tøft, islendingene. Vi er tamme i første omgang, men tar over kampen etter pause. En veldig varierende kamp for vår del, mener VIF-treneren.

PS! Etter det VG erfarer er den tidligere Rosenborg-spilleren Mushaga Bakenga (22) aktuell for en overgang til Molde. Han vil i så fall erstatte langtidsskadde Fredrik Gulbrandsen.

Les også

 1. Braaten skrev ettårskontrakt med Vålerenga

  Tidligere landslagsspiller Daniel Braaten (32) er tilbake i Oslo og Tippeligaen etter å ha stått uten klubb siden mai i…
 2. Tidligere Solskjær-speider ansatt hos Rekdal og Vålerenga

  LA MANGA (VG) Vålerenga har ansatt tidligere Molde- og Cardiff-speider John Vik (46) på en treårskontrakt.
 3. Sander (16) valgte VIF: – Tror han vil få sjansen i Tippeligaen i år

  Stortalentet Sander Berge (16) var på prøvespill i Stabæk så sent som forrige uke, men skrev mandag under for Vålerenga…
 4. Vålerengas Sivert Heltne Nilsen om Daniel Braatens debut: - Han er som et kraftverk

  LA MANGA (VG) (Vålerenga - Viking 2-0) Det er lenge siden han har spilt kamp.
 5. Her er spissen Vålerenga sikler etter

  Colorado Rapids-spiss Deshorn Brown (24) blir trolig mannen som skal erstatte Vidar Örn Kjartansson som Vålerengas…

Mer om

 1. Vålerenga Fotball
 2. Molde FK

Flere artikler

 1. Molde-treneren slår tilbake: Skullerud om Rekdal: - Bør ha større ambisjoner

 2. Her er spissen Vålerenga sikler etter

 3. Høgmo: - Molde har tidenes bredeste stall

 4. Kjartansson om Omarsson: – Dette er bare starten

 5. Rekdal om VIFs førsteomgang: – Total skandale

Fra andre aviser

 1. Rekdal før Molde-kampen: - Vi er ikke sjanseløse på seriegullet

  Aftenposten
 2. Rekdal: - Jeg ville valgt Forren foran de andre hver gang, uansett.

  Aftenposten
 3. Rekdal: - «Moa» er alltid interessant for Vålerenga

  Aftenposten
 4. Rekdal: - Dommerne må skjerpe seg

  Aftenposten
 5. Rekdal: - Ønsker å hente tre spillere til

  Aftenposten
 6. Islandsk aften da Vålerenga ble utspilt av Molde: - Vi hadde noen gode øyeblikk

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no