MÅ SLUTTE: Davy Wathne intervjuer her daværende landslagssjef Drillo i Reykjavik i 2012. Foto:Håkon Mosvold Larsen,NTB scanpix

Bohinen: – En æra vil være over i TV 2

Tidligere landslagsspilleren Lars Bohinen (45) er en av flere som reagerer på at Davy Wathne (65) ikke får fortsette i TV 2 etter fylte 67 år.

Artikkelen er over fem år gammel

– Jeg legger meg ikke opp i TV 2s politikk, men isolert sett er Davy Wathne utrolig dyktig, kunnskapsrik og bør få fortsette så lenge hjernen er klar. Han har en spesiell jobb som ikke krever så mye fysisk, men er styrt av energi og entusiasme. Det høres tungt ut at han må slutte. En æra vil være over i TV 2, sier Sandefjord-trener Lars Bohinen (45) til VG.

Han har fra tidlig på 1990-tallet opplevd Wathne som både trener, spiller i tillegg til sin periode som fotballekspert i TV 2.

Wathne presiserer at det ikke er noen konflikt, og at han hverken er rasende eller fornærmet over at han ikke får fortsette i TV 2 etter han har passert 67 år. TV 2s HR-direktør Ann Kristin Søreid bekrefter at det er uaktuelt for kanalen å holde på ansatte etter de har passert den alderen.

– Det blir veldig rart å se TV 2 uten Davy Wathne. Han har full oversikt over det han snakker om rent sportslig. I tillegg er han en fin type som er underholdende. Det er klart at alle trenger fornyelse, men jeg synes TV 2 bør gjør et unntak her, sier Branns Erik Huseklepp som stadig opplever at Wathne både engasjert og kritisk til Bergens nedrykkede stolthet.

SANDEFJORD-TRENER: Lars Bohinen. Foto:Erlend Aas,NTB scanpix

Scheie jobbet til fylte 70

Nå pensjonerte Arne Scheie (71) fikk selv fortsette til fylte 70 år i NRK.

– Når Davy gjør en så god jobb og viktig jobb for TV 2 så synes jeg det er veldig rart at han må slutte. Jeg skjønner ikke poenget med at han må ut. Uten at på noen måte å ville fremheve meg selv, så kan jeg ikke si at jeg fungerte noe dårligere da jeg var 70 enn 66 år.

– Skal jeg gi Wathne et kompliment så er det at han er totalt uredd og det er et av journalistikkens viktigste våpen. Alder er kun et tall og om 67-åringer beholder nysgjerrigheten og tempoet, så bør man vurderes ut fra dyktighet og ikke alder, sier Viasat-kommentator Roar Stokke og påpeker at «journalistyrket trenger erfarenhet, kunnskap og dybde».

Ivar Hoff, kollega og tidligere Brann-trener, er lei for at TV 2 ikke beholder Wathne når de har mulighet til det.

– For meg er Davy en fantastisk person og den mest kunnskapsrike innen idrett jeg noensinne har vært borti. Vi har jobbet sammen i «FotballXtra» i mange, mange år. Davy og Ernst Lersveen er gallionsfigurer for meg. Jeg er veldig glad i Davy – han er et ikon og et varemerke for TV 2 og fotball generelt. Jeg synes det er veldig synd at TV 2 ikke lar ham fortsette lenger enn til 67 år.

Jordal: – Trist

Skuespiller og bergenser Helge Jordal (69) sier til VG at han synes det er trist at Wathne ikke fikk innvilget søknaden om å få bli i jobben også etter fylte 67.

– Det er en vanskelig problematikk, dette. Samtidig skal ungdommen komme til. Jeg kjenner ikke Davy så godt, men han er jo oppegående og like kjapp i kjeften ennå. Han er en fargeklatt og et kjærkomment innslag blant disse litt avdankede fotballspillerne – hvis jeg kan si det sånn. De er ofte selvhøytidelige og ikke like tussete som Davy kan bli av og til, sier en leende Jordal.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder