MATFORGIFTET: Silje Norendal måtte legges inn på sykehus i oppkjøringsperioden til årets sesong. Foto: Olav Stubberud Snowboardforbundet

Norendal ble innlagt på sykehus: – Helt krise

Midt i oppkjøringen til Silje Norendals (23) viktige OL-sesong, måtte snowboard-stjernen legges inn på sykehus med matforgiftning.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– I mitt hode er det krise, men jeg må bare legge om planene, sier hun på telefon til VG.

Det var tidligere i sommer at 23-åringen fra Kongsberg ble matforgiftet under en ferietur i Spania. Det førte til en snau uke på sykehus, vekttap og en omkalfatring av treningsplanene i sommer.

– Jeg var på ferie i Spania sammen med kjæresten min. Det var der jeg ble matforgiftet. Jeg merket det litt de to siste dagene før vi reiste hjem. Da ble jeg verre og måtte inn på sykehus, forteller snowboardstjernen.

Norendal forteller at både hun og kjæresten, ishockeyspiller Alexander Bonsaksen, spiste det samme og fikk en lignende reaksjon. Men mens Bonsaksen kom seg etter 48 timer, endte Norendal på sykehus i fem dager. Det passer dårlig med oppkjøringsplanene til årets OL-sesong.

– Ja, veldig dårlig. Barmarksperioden vår er ikke så langt og det er ikke gunstig med en måned der jeg har blitt brutt helt ned.

Løsningen blir å kjøre tunge gymøkter for å ta igjen den tapte muskelmassen. Allerede første uken i august reiser hun på treningssamling til Australia. Der får utøverne sitt første møte med snø for sesongen.

– Der er det mye fokus på å være på snø og holde ved like basisstyrken. Det blir nok en del tunge gymøkter. Man skal jo holde en lang sesong.

Sett denne? Norsk X Games-sensasjon vant sølv med supertriks

Den begynner tidligere enn normalt for Norendals del. Første World Cup-konkurranse er allerede i september.

– Det er litt spesielt. Jeg pleier ikke starte så tidlig.

OL i Sotsji for tre år siden ble en gedigen skuffelse for Norendal. Som regjerende mester i Slopestyle fra X-Games 2013 var hun en av favorittene i finalen, men falt på begge sine forsøk og endte nest sist.

I mars i år tok hun sitt fjerde X-Games-gull på hjemmebane. Da hadde 23-åringen målsettingen klar.

– Nå har jeg vunnet fire X Games-gull og må ærlig innrømme at det er OL-gull jeg har lyst på, sier Silje Norendal etter å ha vunnet sitt første X Games-gull i Big Air.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder