SMILER: Magnus Carlsen trives tydeligvis i St. Louis. Foto: Grand Chess Tour

Carlsen knuste VM-motstander Karjakin igjen

(Magnus Carlsen-Sergej Karjakin 1-0) VM-motstander Sergej Karjakin (27) ble nok en gang utspilt av Magnus Carlsen (26) torsdag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Partiet var ferdig etter 42 trekk. Carlsen har dermed 1,5 poeng etter to partier i Sinquefield Cup. Han åpnet med remis mot Fabiano Caruana onsdag.

Det gikk ikke så bra med Magnus Carlsen i Norway Chess, men han vant i hvert fall sitt parti mot Sergej Karjakin, også den gang med hvite brikker.

Det betyr altså at han har tatt sin andre strake seier over russeren.

– Jeg var ikke så optimistisk etter åpningen, og jeg tok noen ventetrekk. Jeg fant egentlig ingenting, og jeg begynte å gamble, forklarte Carlsen på arrangørens sending.

Fikk du med deg: Carlsen til VG: - Det er lenge siden jeg var god i klassisk

Verdensmesteren forklarte at han følte seg komfortabel da han fikk inn f5. Etter det var det ingen tvil.

– Det var jevnt, men på et tidspunkt spilte jeg dårlig. Jeg så ingen måte jeg kunne redde det på, sa Karjakin i arrangørens intervju.

– Et veldig, veldig bra parti, fastslo den kjente kommentatoren Yasser Seirawan.

Det er over ett år siden Magnus Carlsen vant sin siste turnering i klassisk sjakk. Det var Bilbao-turneringen i juli 2016. Men siden det har han slått Sergej Karjakin i VM-kampen i New York. Denne gang viste han igjen hvem som er best.

Les også: Uslåelig i omspill - Carlsen til topps i Paris

Totalt i karrieren er dette Carlsens syvende langsjakk-seier over Karjakin, som har vunnet bare to av de i alt 36 oppgjørene.

Fredag skal Carlsen møte sin andre VM-motstander, Viswanathan Anand.

– Jeg har ikke tenkt så mye på den ennå. Vi får se, sa Carlsen på sendingen.

Turneringen i St. Louis er en del av Grand Chess Tour og består av ti spillere som møtes i ni runder.

– Nå må Magnus bevise at han kan overføre dominansen i hurtig- og lynsjakk til klassisk sjakk, sa Garry Kasparov i et intervju gjengitt på chess24.com før turneringen startet.

Les også: - Jeg stiller ikke opp for å ødelegge, men jeg sier ikke nei til å gjøre det

Carlsen vant hurtig- og lynsjakkturneringene både i Paris og Leuven i sommer. Seiren i Paris kom etter omspill mot Maxime Vachier-Lagrave, mens han var totalt overlegen i Leuven.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder