FORBANNET: Serbiske Novak Djokovic røk i ettermiddag ut av Wimbledonturneringen etter å ha tapt for Tomas Berdych i semifinalen. Foto: PA Photos

Djokovic ut i sinne

WIMBLEDON/OSLO (VG Nett) Tomas Berdych-Novak Djokovic 6-3, 7-6, 6-3) Først slo han ut førsteseedete Roger Federer. Nå har tsjekkiske Tomas Berdych detonert enda en tennisbombe.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Tredjeseedete Novak Djokovic var storfavoritt i semifinalen på centre court, men serberen måtte slukøret forlate arenaen etter å ha blitt ydmyket av Berdych.

Tsjekkeren var like iskald som i kvartfinalen mot Federer, og han feide over Djokovic i tre strake sett. Han har lenge vært kjent som en sterk server, men den siste tiden har Berdych utvidet repertoaret betydelig.

Det første settet vant han 6-3, og bare i det andre settet var det ordentlig dramatikk. Settet gikk til tiebreak, der Djokovic reddet settball på settball, før Berdych til slutt vant 11-9.

- Det er helt utrolig å slå Novak i strake sett. Det har vært drømmen min å nå en Grand Slam-finale. Wimbledon er den største turneringen for meg, så det kan ikke bli bedre, sa en tydelig rørt Berdych etter seieren.

I tiebreaket var serberen uheldig med en dommeravgjørelse, og han var tydelig irritert.

I det tredje settet var nøkkeløyeblikket da Berdych brøt til 5-3, og nå er han klar for karrierens aller første Grand Slam-finale, mot Rafael Nadal eller Andy Murray.

Tidligere i sommer nådde han for øvrig semifinalen på Roland Garros, der han tapte 3-2 i sett mot svenske Robin Söderling.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder