Dommeren i fokus etter thrillersemi: – Frustrerende

HAMBURG/OSLO (VG) (Mol/Sørum - Wickler/Thole 21–17, 16–21, 12–15) Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) tapte semifinalen 1–2 mot Tyskland i sitt første VM. I tredje og avgjørende sett havnet dommeren i fokus.

Det blir «bare» bronsefinale for de norske guttene, som spiller sitt første VM.

– Det er kjipt, det er det. Vi er så nærme å komme til VM-finalen i vårt først VM. Det er kjedelig. Vi spiller en bra kamp, Tyskland spiller også en kjempebra kamp. Nivået på den kampen her er… Det er mange som sier at det er det beste de har sett. Det er jo veldig kjekt å høre, men du kommer ikke vekk fra at det er kjipt, sier Anders Mol til VG.

les også

Slik takler de forventningspresset: – Vi prøver å få ut følelser

– Hva sier man til hverandre etter en sånn skuffelse?

– En sier ikke så mye. Man må bare la det synke inn, rett og slett. Nå skal vi gå tilbake til hotellet snart og kommer helt garantert til å snakke mer om kampen da og hvordan vi kunne gjort det annerledes. En må bare la det synke inn, svarer Mol.

– Det er kjedelig når du er så nære. Som Anders sier: det å være så nær en VM-finale... Det er små marginer som skiller. legger Sørum til.

Semifinalen var en real thriller.

Tyskerne presset Norge i første sett, og de fikk god hjelp av 12.000 tyske fans på centre court i Hamburg. På stillingen 17–16 ledet Norge for første gang. De vant 21–17.

Dommertabbe

I andre sett ble det enda tøffere. Det var jevnt frem til teknisk timeout, men da dro tyskerne ifra. Tyskland vant 21–16, og for første gang i VM tapte Norge et sett.

Dermed måtte det hele avgjøres med et tredje sett. Nok en gang fulgte lagene hverandre tett.

les også

Ble kåret til verdens beste trener: – Vet ikke om jeg fortjener det

TAP: Anders Mol og Christian Sørum etter tapet mot Tyskland. Foto: DAVID HECKER / EPA

På stillingen 11–13 vant Tyskland poenget, men Anders Mol var klar på at tyskeren førte ballen over. Reprisene viste også at det så ut til å stemme, men den norske duoen kunne ikke utfordre poenget.

– Det er jo et feilslag. Det er et feilslag som blir brukt av mange spillere. Du dypper ballen inn i blokken og fører den ut, og det er ikke lov. Men det er ingen dommere som dømmer på det og derfor er det litt frustrerende å tape et så viktig poeng på den ballen der, sier Mol til den norske pressen.

– Det var jo på verst tenkelig tidspunkt?

– Ja, det var jo det. Det var nettopp det det var. Du får liksom ikke gjort noe med det og derfor ble jeg fortvila, svarer han.

Istedenfor 12–13 ble det 11–14, og til slutt vant tyskerne 15–12.

Sett denne?

Bronsefinale

Mol og Sørum er ikke helt ferdig med mesterskapet. De skal spille bronsekamp mot amerikanske Tri Bourne og Trevor Crabb søndag.

– Vi skal være skarpe i morgen, det er allerede en kamp i morgen. VM-bronsefinale, og det må vi ikke glemme. VM-medalje er alltid stort. Så vi skal prøve å komme sterkere tilbake i morgen, sier Mol til VG.

Wickler og Thole skal spille finale mot den russiske duoen Krasilnikov/Stoyanovskiy. Vinneren av VM får også en OL-billett til Tokyo.

PS: Anders Mol har hatt ryggproblemer det siste døgnet, og har gått til behandling. Han føler seg bedre i dag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder