I RUSSLAND: Casper Ruud spilte kvartfinale i St. Petersburg mot Borna Coric. Her er han i aksjon under Davis Cup i Oslo midt i september. Foto: Ole Berg-Rusten

Casper Ruud nær sensasjonell seier

(Casper Ruud - Borna Coric 6–3, 5–7, 3–6) Casper Ruud (20) var veldig nær seier over en av verdens beste tennisspillere i ATP-turneringen i St. Petersburg.

Casper Ruud spilte et særdeles sterkt førstesett, og fyrte av mer enn et skremmeskudd mot Borna Coric.

Ruud er ranket som nummer 60 i verden. På andre siden av nettet i kvartfinalen i Russland sto to år eldre Borna Coric (22) fra Kroatia. Han er ranket som nummer 15 i verden. Kroaten er litt høyere og litt tyngre enn nordmannen.

I 2. sett hadde Coric mer å by på, men Ruud var god og bet seg fast. Men kroaten tok settet til slutt. Dermed ble det et 3. sett.

I det avgjørende settet ble kroaten for sterk. Han gjorde nesten ikke feil på egen serve og 2. og 3. sett. Og hadde flere matchballer, den andre satte han inn i St. Petersburg Open.

les også

Slik bruker Casper Ruud premie-millionene

20-åringen fra Snarøya har slått gode spillere før, han slo Matteo Berrettini på grusen i Paris tidligere i år. Italieneren var da rangert som nummer 31 i verden, og Ruud spilte en nesten feilfri kamp. Noen dager senere møtte Ruud selveste Roger Federer i French Open - der ble verdens mestvinnende herrespiller for sterk.

MOTSTANDER: Borna Coric fra Kroatia. Her under US Open. Foto: CLIVE BRUNSKILL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

les også

Roger Federer om Casper Ruud: – Kommer til å bli god

Mens Ruud har spilt inn cirka seks millioner i premiepenger så langt i år, har kroaten fått rundt 12 millioner kroner. Han har vunnet 142 kamper i karrieren og tapt 121. Hans beste plassering i en Grand Slam-turnering er 4. runde i Australia Open i år. Ruud hadde til sammenligning vunnet 35 kamper og tapt 34. Fredag kom altså tap nummer 35.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder