Kobe Bryant (41) er død – omkom i helikopterkrasj

Basketlegenden Kobe Bryant er død, 41 år gammel. Han omkom i en helikopterulykke søndag morgen lokal tid i Calabasas.

 • Jonas Wikborg
 • Øystein Jarlsbo
 • Morten Asbjørnsen
 • Mattis Holt
 • Andreas Løf

Det bekrefter basketballorganisasjonen NBA søndag kveld norsk tid.

– Kobe Bryant, en av sin generasjons største basketballstjerner, døde i en helikopterstyrt søndag. Han ble 41, skriver de på sine hjemmesider.

Også datteren Gianna (13) er død.

– NBA-familien er knust over den tragiske bortgangen til Kob Bryant og hans datter Gianna, heter det i en uttalelse fra NBAs Adam Silver.

Ni omkomne

På en pressekonferanse noe over 23.30 norsk tid sier politiet i Los Angeles at det var totalt ni personer, ikke fem som tidligere rapportert, om bord på helikopteret – og at ingen overlevde. De ønsker ikke å bekrefte identiteten til noen av de avdøde.

– Vi fant ingen overlevende, og etter det vi vet, var det ni mennesker om bord. Det har vært en del spekulasjon om identiteten til de omkomne, men vi mener det er fullstendig upassende å identifisere før rettsmedisinerne har gjort sin jobb og pårørende er varslet, sier sheriff Alex Villanueva.

RØYK: Helikopteret styrtet i fjellsiden ved Calabasas. Foto: GENE BLEVINS / REUTERS

Det var søndag morgen lokal tid at det gikk galt i Calabasas i California.

– Vi fikk melding klokken 9.47 om at et helikopter hadde gått ned og startet en buskebrann nær Calabasas i Los Angeles. Da vi kom frem, fikk vi bekreftet dette, sier brannsjef Daryl Osby.

USAs tidligere president, Barack Obama, har tatt til Twitter for å sende sine kondolanser:

les også

Datteren til Kobe Bryant blant de omkomne

Flere omkomne

Det amerikanske luftfartstilsynet (FAA), som vil være med på å etterforske ulykken, skriver at det var et helikopter av typen S-76 som krasjet.

Det var nettstedet TMZ som først meldte at Kobe Bryant og et reisefølge var på helikoptertur i Bryants private helikopter da det krasjet og begynte å brenne.

Også ESPN har fått Kobe Bryants dødsfall bekreftet, ifølge ESPN seniorreporter Adrian Wojnarowski. Det samme har Los Angeles Times.

– Kobe Bryant, den legendariske basketballspilleren som spilte 20 år i Los Angeles Lakers, omkom søndag da et helikopter han reiste med krasjet og begynte å brenne søndag morgen i tåkete omgivelser i Calabasas, sier kilder til L.A. Times.

CNN har fått bekreftet dødsfallet av to uavhengige kilder.

Politiet i LA bekreftet først at det var fem omkomne etter helikopterstyrten i Calabasas søndag morgen. Senere, på en pressekonferanse, ble det antallet justert til ni.

Kobe Bryant ble minnet med ett minutts stillhet i forkant av NBA-kampen Houston Rockets mot Denver Nuggets, som startet få timer etter at nyheten om NBA-legendens dødsfall.

Sports Illustrated har en video som viser at folk har begynt å samle seg utenfor Staples Center, LA Lakers’ hjemmebane, for å minne basketgiganten.

Hyllet av LeBron like før dødsfallet

Kobe Bryant er viden anerkjent som en av de aller største gjennom tidene i basketball. I løpet av sine 20 år som proff kom han på All Star-laget 18 ganger, han vant fem titler med sitt Lakers og ble kåret til finalens viktigste spiller to ganger. I 2008 ble han også kåret til ligaens viktigste spiller.

På toppen av det hele har Lakers fredet tallene han brukte på drakta: 8 og 24. Han er den eneste i lagets historie som har fått to tall fredet.

I tillegg til sportslig suksess har NBA-legenden hatt suksess på andre fronter. Han vant Oscar for sin kortfilm «Dear Basketball» i 2018.

Kobe Bryant var inntil lørdag spilleren med tredje flest poeng gjennom NBA-historien (33.643 poeng), men ble da forbigått av LeBron James, som selv spiller på Lakers.

Etter egen bragd hyllet kongen av nåtidens NBA Kobe Bryant.

– Jeg beundret ham fra jeg var liten og gjennom hele videregående. Og etter hvert som konkurrent, det å se arbeidsmoralen han puttet inn i hver kamp ... Han hadde ingen feil offensivt, var blant lovordene fra LeBron James til Kobe Bryant da.

Selv la Kobe Bryant ut denne Twitter-meldingen for å vise sin respekt:

Slik var Kobe Bryants siste kamp som NBA-spiller:

Mer om

 1. Kobe Bryant
 2. Basketball
 3. NBA

Flere artikler

 1. Datteren til Kobe Bryant, Gianna (13), blant de omkomne

 2. Disse omkom i helikopterstyrten

 3. Kobe Bryant-ulykken: Tett tåke i området

 4. Basketlegenden Kobe Bryant (41) er død

 5. LeBron om rivalen, vennen og legenden: – Jeg er knust, min bror

Fra andre aviser

 1. Kobe Bryant og datteren (13) døde i helikopterstyrt

  Bergens Tidende
 2. BBC skulle hylle Kobe Bryant. Så gjorde de en stor tabbe.

  Aftenposten
 3. BBC skulle hylle Kobe Bryant. Så gjorde de en stor tabbe.

  Bergens Tidende
 4. Ikke hørt om avdøde Kobe Bryant? Her er grunnene til at idrettsverden nå gråter.

  Bergens Tidende
 5. Ikke hørt om avdøde Kobe Bryant? Her er grunnene til at idrettsverden nå gråter.

  Aftenposten
 6. Ikke hørt om avdøde Kobe Bryant? Her er grunnene til at idrettsverden nå gråter.

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder