Casper Ruuds Australian Open-eventyr over - høster likevel ros

(Diego Schwartzman - Casper Ruud 6-4, 6-2, 6-3) Casper Ruud møtte overmakten i Diego Schwartzman og er ute av Australian Open. Han kan likevel se tilbake på en god start på år 2018.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den norske tennis-esset virket preget av varmen i Melbourne (31 grader i skyggen, ifølge NTB), og han merket nok også de fire kampene han hadde spilt for å ta seg til den 2. runden.

For der 19 år gamle Ruud måtte kvalifisere seg til hovedtablået i den prestisjetunge turneringen, gikk Diego Schwartzman (25) rett inn i 1. runde.

I kampen de to imellom i runde to spilte argentineren, ranket som nummer 26 i verden, rett og slett bunnsolid. Han gjorde langt færre upressede feil (25 mot 43) enn nordmannen og mørnet underdogen Ruud i senk på litt under to timer. Det endte med tre strake sett med sifrene 6-4, 6-2 og 6-3.

les også

Solgte huset for å være sikre på å ha råd til sønnens tennis-satsing

VG Live: Vi fulgte kampen her!

– Jeg var aldri helt med, kan man si. Jeg følte ikke at spillet satt helt til å begynne med. Jeg klarte ikke å komme inn i det og få en ledelse i noen av settene. Jeg var alltid på etterskudd. Da er det vanskelig å hente seg opp mot en spiller som ham, sier Ruud på pressekonferansen etter kampen, ifølge NTB.

– Han er topp 30 i verden av en grunn. Jeg visste at han var god, men det var ikke min beste dag, fortsetter han.

– Han virker litt sliten, både mentalt og fysisk, og så møter han en spiller som er veldig stabil og som slår mindre feil. Det var ikke den beste kampen til Casper, men det er litt forståelig med tanke på antall kamper han har spilt, legger Øivind Sørvald, som hjelper Team Casper Ruud med analyser, til.

Tapet mot Schwartzman var Ruuds 11. kamp på 15 dager.

Les også: Australian Open-suksess gir penger i Ruud-kassen

les også

Ekspert i 2015: - Ruud blir tidenes norske tennisspiller innen fire år

Det betyr at Casper Ruuds Australian Open-eventyr er over for denne gang, men 19-åringen kan se tilbake på en strålende start på år 2018. Han, som per 15.01.18 var ranket som nummer 138, kommer til å gjøre et lite byks på verdensrankingen etter prestasjonene i Australian Open.

I øyeblikket ligger han an til en 119. plass ved neste oppdatering, elleve plasser bak bestenoteringen som er 108.

– Han har uansett fått en kjempestart for året. Australian Open har vært en suksess for Casper, og han bør være kjempefornøyd med innsatsen, kommenterte Christer Francke på Eurosport Norge.

– Ja, det er det. Han har fått et bevis på at han har kommet videre med tennisen sin. Det er en kjempestart, og det gir motivasjon videre for ham, teamet og hele norsk tennis, sier Sørvald til VG.

UTE: Casper Ruud er den andre nordmannen i andre runde av Australian Open siden hans egen far, Christian Ruud, gjorde det i 1999. Foto: Vincent Thian / TT / NTB Scanpix

Les også: Ruud avslørte krampedrama etter bragd

I tillegg til å ha vært første nordmann i den andre runden av Grand Slam-turneringen i Australia dette årtusenet, kan Casper Ruud se tilbake på en 1/16-finale i ATP 250-turneringen i Auckland i New Zealand samt en plass i kvartfinalen i ATP Challengeren i Ny-Caledonia.

– Det har vært en veldig morsom uke for meg. Jeg har lært mye. Selvfølgelig er det litt skuffende når man taper. Det er alltid ting man skulle gjort bedre.

Nå venter en lengre turneringsperiode i Sør-Amerika for Ruud, før French Open står på programmet i mai.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder