Tidligere kombinertsjef Aalbu: – Riibers dress hadde jeg kastet i søpla

INNSBRUCK (VG) Jarl Magnus Riiber (21) har en hoppdress som står til stryk – og bør rett søppelkassen. Det hevder tidligere landslagssjef i kombinert Jan-Erik Aalbu (55).

Han var tydelig oppgitt på det norske gullhåpets vegne etter hopprennet i Bergiselbakken fredag. Riiber, som endte på 6.plass 19 sekunder bak vinner Eric Frenzel etter langrennet, var hele 59 sekunder bak etter en endt hopping.

Aalbu - som var sjef for de gamle kombinertstjernene Bjarte Engen Vik og Fred Børre Lundberg da Norge herjet, og vant både OL- og VM-gull på 90-tallet – tok løs på Twitter da Riiber hoppet seg ut av gullkampen med tiendeplass.

CANHOPP: Jan-Erik Aalbu er sterkt kritisk til Riibers hoppdress. Her fra tiden som sportssjef for hopplandslaget (2002 til 2004). Foto: Knut Erik Knudsen

Overfor VG utdyper han.

– Jeg er hjemme, og har ikke sett et eneste treningshopp av Jarl Magnus Riiber i Innsbruck. Men jeg er gammel hopptrener og har fortsatt blikket i orden. Det jeg ser er at det er bra over kulen, men at han skjærer gjennom kurven, sier Jan-Erik Aalbu.

Han synes ikke Riiber får hjelp i det hele tatt av hoppdressen, noe han absolutt burde for å kjempe i toppen. Derfor mener Aalbu det må «ryddes i garderoben».

Ski-VM: Få alt det siste fra VM i vår spesial!

– Hoppdressen hans løfter ikke i det hele tatt. Og jeg ville kastet den i søpla, sier Aalbu.

les også

Ski traff rett ved NRKs Karen-Marie: – Jeg ble skremt

Han kjenner Riiber – som allerede har vunnet verdenscupen i vinter etter ti rennseiere – som en perfeksjonist.

– Jeg vil ikke kritisere støtteapparatet på landslaget, men det vil overraske meg om Riiber hadde gått opp, og tatt flere hopp i den dressen han brukte i denne konkurransen, sier Jan-Erik Aalbu.

Riiber har ikke fått det til å stemme i den berømte Bergiselbakken. Han bommet i rennet. Det ble nummer ti. 59 sekunder bak Eric Frenzel som starter først i langrennet i ettermiddag. Jan Schmid ble treer i hopprennet. Han går ut ti sekunder bak Frenzel.

les også

Gull-tørken i kombinert: – Jeg tror det tar slutt nå

Pluss content

Sportssjef for kombinert, Ivar Stuan, skjønner ikke kritikken fra Aalbu.

– Hvordan kan han vite det? Vi bruker mye tid på å skaffe oss konkurransedyktig utstyr. Om han kjenner bedre til våre hoppdresser enn vår syer, og mener Riibers dress bør i søppelsekken, synes jeg det er merkelig, sier Stuan.

Dressen Riiber hoppet med i Innsbruck var ny til VM, opplyser Stuan - og er altså ikke den han har brukt i verdenscupen denne sesongen.

Riiber sier til VG at «dressen er ganske ny».

– Vi har testet litt før vi dro til VM, og funnet ut at den jeg har hoppet med i dagens konkurranse, er hakket bedre enn de jeg har vunnet med tidligere, sier Jarl Magnus Riiber.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder