TILBAKE: Etter nesten to måneder ute av det beste selskap konkurrerer Ole Einar Bjørndalen torsdag mot OL-vinner Johannes Thingnes Bø og resten av verdenseliten. Til høyre idrettssjef Per Arne Botnan.

TILBAKE: Etter nesten to måneder ute av det beste selskap konkurrerer Ole Einar Bjørndalen torsdag mot OL-vinner Johannes Thingnes Bø og resten av verdenseliten. Til høyre idrettssjef Per Arne Botnan. Foto: Magnussen, Jostein

Bjørndalen-comeback i verdenscupen: – Glad for å få sjansen

Ole Einar Bjørndalen (44) får et etterlengtet comeback i verdenscupen på grunn av at Emil Hegle Svendsen er blitt syk.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den OL-vrakede skiskytterkongen går dermed i finske Kontiolahti denne uka. Herrene går sprint på torsdag og fellesstart søndag. Ole Einar Bjørndalen har ikke gått i verdenscupen siden 10. januar. Hans beste plasseringer er to 18. plasser denne sesongen. Bjørndalen vant til sammen 96 verdenscupseire fra 1996 til 2015.

– Emil reiser ikke til Kontiolahti sammen med resten av laget i morgen. Dette er selvfølgelig veldig synd, men han er på bedringens vei og vil vurdere om han stiller til start på søndagens fellesstart, sier idrettssjef Per Arne Botnan i en pressemelding.

– Jeg snakket med Ole Einar tidligere i ettermiddag. Han er glad for å få sjansen i Kontiolahti. Jeg tror han er i bra slag, sier Botnan til NTB.

– Hva forventer du av ham?

– Vi får se. Han er nok litt spent på formen, men han har vært i trening en stund nå. Han hadde ikke stilt til start hvis han ikke hadde følt seg klar, svarer Botnan.

les også

Hanevold om Bjørndalen-vrakingen: – Kjipt det som nå skjer

Ole Einar Bjørndalen blir satt inn som reserve og vil gå herrenes sprint på torsdag. Bjørndalen fikk opprinnelig tilbud om å gå IBU-cup i Russland.

Men skiskytteren takket nei. Han ønsker ikke å konkurrere på nest øverste nivå i russiske Uvat og Khanty Mansijsk.

– Beskjeden var at det ikke var aktuelt, sa idrettssjef Per Arne Botnan i Norges Skiskytterforbund til VG i forrige uke.

les også

Bjørndalen vraket til verdenscupen – takket nei til å gå IBU-cup

Skulle Bjørndalen også bli vraket til verdenscupen på hjemmebane i Holmenkollen 15.-18. mars, er det bedre muligheter for å få konkurrere i sesongavslutningen i russiske Tjumen.

I rennene i Russland fra 22. til 25. mars har Norge ekstra kvote ut ifra plasseringene i IBU-cupen.

Til verdenscupfinalen i Tjumen kommer ikke skiskytterne fra USA, Tsjekkia og Canada. De boikotter arrangementet i protest mot at Russland får arrangere verdenscup til tross for de russiske dopingskandalene.

Bjørndalen kan komme til å sette karrierepunktum etter sesongen. Han har foreløpig ikke uttalt seg om framtiden etter OL.

Hilde Fenne har besluttet å stå over helgens konkurranser. Thekla Brun Lie tar Fennes plass under helgen World Cup.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder