TILBAKE: Etter nesten to måneder ute av det beste selskap konkurrerer Ole Einar Bjørndalen torsdag mot OL-vinner Johannes Thingnes Bø og resten av verdenseliten. Til høyre idrettssjef Per Arne Botnan.
TILBAKE: Etter nesten to måneder ute av det beste selskap konkurrerer Ole Einar Bjørndalen torsdag mot OL-vinner Johannes Thingnes Bø og resten av verdenseliten. Til høyre idrettssjef Per Arne Botnan. Foto: Magnussen, Jostein

Bjørndalen-comeback i verdenscupen: – Glad for å få sjansen

SPORT

Ole Einar Bjørndalen (44) får et etterlengtet comeback i verdenscupen på grunn av at Emil Hegle Svendsen er blitt syk.

Publisert: Oppdatert: 05.03.18 19:58

Den OL-vrakede skiskytterkongen går dermed i finske Kontiolahti denne uka. Herrene går sprint på torsdag og fellesstart søndag. Ole Einar Bjørndalen har ikke gått i verdenscupen siden 10. januar. Hans beste plasseringer er to 18. plasser denne sesongen. Bjørndalen vant til sammen 96 verdenscupseire fra 1996 til 2015.

– Emil reiser ikke til Kontiolahti sammen med resten av laget i morgen. Dette er selvfølgelig veldig synd, men han er på bedringens vei og vil vurdere om han stiller til start på søndagens fellesstart, sier idrettssjef Per Arne Botnan i en pressemelding.

– Jeg snakket med Ole Einar tidligere i ettermiddag. Han er glad for å få sjansen i Kontiolahti. Jeg tror han er i bra slag, sier Botnan til NTB.

– Hva forventer du av ham?

– Vi får se. Han er nok litt spent på formen, men han har vært i trening en stund nå. Han hadde ikke stilt til start hvis han ikke hadde følt seg klar, svarer Botnan.

Ole Einar Bjørndalen blir satt inn som reserve og vil gå herrenes sprint på torsdag. Bjørndalen fikk opprinnelig tilbud om å gå IBU-cup i Russland.

Men skiskytteren takket nei. Han ønsker ikke å konkurrere på nest øverste nivå i russiske Uvat og Khanty Mansijsk.

– Beskjeden var at det ikke var aktuelt, sa idrettssjef Per Arne Botnan i Norges Skiskytterforbund til VG i forrige uke.

Skulle Bjørndalen også bli vraket til verdenscupen på hjemmebane i Holmenkollen 15.-18. mars, er det bedre muligheter for å få konkurrere i sesongavslutningen i russiske Tjumen.

I rennene i Russland fra 22. til 25. mars har Norge ekstra kvote ut ifra plasseringene i IBU-cupen.

Til verdenscupfinalen i Tjumen kommer ikke skiskytterne fra USA, Tsjekkia og Canada. De boikotter arrangementet i protest mot at Russland får arrangere verdenscup til tross for de russiske dopingskandalene.

Bjørndalen kan komme til å sette karrierepunktum etter sesongen. Han har foreløpig ikke uttalt seg om framtiden etter OL.

Hilde Fenne har besluttet å stå over helgens konkurranser. Thekla Brun Lie tar Fennes plass under helgen World Cup.

Her kan du lese mer om