Solveig ble forbannet

SYDNEY (VG Nett) Solveig Gulbrandsen ble tatt av banen etter bare 34 minutter i finalen. Det irriterte henne.

ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

Gulbrandsen startet som høyre flankespiller, men fikk aldri vist seg frem. Hun ble løpende mellom spillerne, og fikk det hverken til offensivt eller defensivt. Derfor tok landslagstrener Per Mathias Høgmo henne av allerede en drøy halvtime ut i kampen.

- Jeg ble skuffet - drit skuffet, faktisk. Spesielt over at jeg aldri fikk vist meg frem i en finale. Jeg ble litt forbannet, men det var mest på meg selv, for jeg spilte ikke bra, sier hun til VG Nett.

Ingen svar

Hun hadde ikke noe godt svar på hvorfor det skurret i finalen, men kantrollen i 4-4-2-systemet var uvant for henne.

- Jeg følte jeg ble overspilt. Vet ikke om jeg gjorde noe feil utfra hva jeg skulle gjøre. Mulig jeg hadde dotter i øra under spillemøtet, undrer hun.

- Solveig gjorde ikke jobben sin defensivt. Hun ble løpende mellom, sier Høgmo om det tidlige spillerbyttet. Han ser forøvrig ingen betenkeligheter med å bytte spillere tidlig i kampen. Det har han gjort flere ganger i OL-turneringen.

Ville ikke vente

- Det er ingen vits å vente til pausen når man ser at det ikke fungerer. Og det er ikke alltid startelleveren avgjør kampene, sier han.

- Hadde jeg fått ti minutter til ville det kanskje ordnet seg, sier Gulbrandsen, som på ingen måte var deppa etter seieren.

- Laget er langt viktigere enn min egen innsats, påpekte hun.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder