VM NESTE: Johannes Høsflot Klæbo er en av de største favorittene til flere VM-gull i Seefeld som starter neste uke. Etter VM må ha møte i tingretten. Her er han under NM i Meråker. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Påtalemyndigheten vil ha betinget fengselsstraff for Klæbo

Tre dager etter at VM er over skal Johannes Høsflot Klæbo (22) møte i Sør-Trøndelag tingrett, etter at han kjørte på en bil bakfra i desember.

Skistjernen kjørte inn i en bil bakfra i Trondheim 12. desember.

I bilen som Klæbo kjørte inn i satt en gravid kvinne og hennes samboer. Hun ble ikke skadet i ulykken. Klæbo har tatt på seg all skyld.

Iversen og Klæbo fikk revansje i Lahti

22-åringen skal møte i tingretten 6. mars.

Ski-VM i Seefeld avsluttes med 50 kilometer fellesstart søndag 3. mars.

les også

Johannes Høsflot Klæbo fikk førerkortet beslaglagt etter påkjørsel

Politiet i Trøndelag politidistrikt har sendt ut en pressemelding i dag.

«På grunnlag av at påkjørselen medførte personskade av en viss alvorlighet og materielle skader på de involverte kjøretøyene, er påtalemyndighetens oppfatning at saken er for alvorlig til å avgjøres med bot (forelegg) alene. Saken oversendes derfor til Sør-Trøndelag tingrett for tilståelsessak», skriver politet og fortsetter:

«Påtalemyndigheten vil ved oversendelsen redegjøre for sin oppfatning av hva som er riktig straff, og vil foreslå en kortere betinget fengselsstraff. Tingretten står imidlertid helt fritt når den skal avsi dom og fastsette straffen».

Betinget fengsel innebærer at Klæbo slipper å sone straffen i fengsel, dersom han ikke begår nye straffbare handlinger i løpet av prøvetiden.

– Vi har ingenting uoppgjort

I helgen gikk Klæbo sine siste skirenn før VM. Lørdag vant han sprinten i overlegen stil foran Federico Pellegrino.

Søndag vant han lagsprinten sammen med Emil Iversen.

I siktelsen etter påkjørselssaken i Byåsveien står det også:

«Siktelsen gjelder brudd på vegtrafikkloven § 3 som er den generelle aktsomhetsbestemmelsen i vegtrafikkloven. Overtredelser av loven straffes med bøter eller fengsel i inntil et år.»

35-åringen som var passasjer i bilen som ble påkjørt ble sykmeldt en periode. Han er nå tilbake på jobb.

– Vi har ingenting uoppgjort med Klæbo. Han innrømmet skyld på ulykkesstedet og det skal han ha «cred» for. Nå blir det en sak i retten og da vil det bli omtale av det som skjedde. Vi mener at når det først skal skrives om dette, er det greit for alle at det som kommer frem er korrekt. Forhåpentligvis unngår vi på den måten spekulasjoner, sa 35-åringen tidligere i dag.

VM-favoritt

Klæbo er storfavoritt når VM starter med sprint friteknikk torsdag i neste uke.

les også

Løfshus: Iversen og Klæbo kan få tre VM-løp på fire dager

Lørdag er det 30 kilometer fellesstart med skibytte, mens han skal gå lagsprint sammen med Iversen søndag 24. februar.

Så ruller VM i Østerrike videre med 15 kilometer klassisk og stafett, før mesterskapet altså avsluttes med femmila 3. mars.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder