TREKKER ANKEN: Turntrener Linda Gundersen trekker anken mot NIFs domsutvalg. Dermed er hun utestengt fra all idrett i ti år. Foto: Privat

Turntrener Linda Gundersen trekker anken

Tidlig i april anket Linda Gundersen dommen som utestenger henne fra norsk idrett i ti år. Nå har turntreneren snudd.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Både anke og motanke er trukket rett og slett fordi avgjørelsen er fullstendig uten betydning for henne etter at hun har sluttet i jobben som daglig leder etter forlik med klubben. Da er det ingen grunn til å bruke tid eller krefter på pavens skjegg, sier Gundersens advokat John Christian Elden til VG.

Dermed er dommen som utestenger tidligere trener og daglig leder i Holmen Turn og Tropp, Linda Gundersen, fra all idrett i ti år, fra NIFs domsutvalg rettskraftig.

Fredag 6. april uttalte Marit Forsberg i NIFs domsutvalg, overfor VG, at Gundersen anket dommen. Samtidig gikk Gundersens advokat, John Christian Elden, ut i Budstikka og anmodet om full frifinnelse.

Nå har parten derimot snudd. En dom påvirker ikke lenger arbeidet hennes, ettersom hun gikk med på å slutte - mot en økonomisk kompensasjon.

les også

Mobbe-dømt trener ferdig i Holmen turn

– Det eneste hun er nektet, er å melde seg inn i et idrettslag de neste årene. Det har hun ingen planer om, og hun kan ellers delta på idrettsarrangementer som hun lyster. Hun ble frifunnet for de fleste anklagene, og ser nå fremover, sier Elden.

Pål Kleven representerte Turnforbundet og de pårørende i saken. Han sier til VG at hans klienter er glad for at argumentene deres ble hørt i saken, og at den nå har fått en slutt.

les også

Norsk klubb trosset advarsler om svensk turntrener: – Ikke akseptabelt

Gundersen har vært turntrener i rundt 40 år, og noen av vitnenes påstander i saken har blant annet handlet om et stort fokus på vekt. De første varslene kom i 1998.

Jenter ned i 8-9-årsalderen hevder å ha fått beskjed om at de hadde «ballongmager». Andre hevder de ble kalt «fleskeberg». To andre utøvere hevder å ha utviklet spiseforstyrrelser.

Gundersen har selv nektet for at hun har opptrådt klanderverdig. I slutten av mars ble hun sykemeldt fra sin stilling som daglig leder i Holmen Tropp og Turn. 1. mai valgte hun å fratre fra stillingen «for å skape ro rundt klubben», heter det i en e-post-uttalelse.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder