Champions League-drømmen lever for Rosenborg etter straffekaos

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg-Valur 3–1, 3–2 sammenlagt) Rosenborg er ett skritt nærmere Champions League etter at dommer Stefan Apostolov blåste tre straffer for hands.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi må ta en diskusjon i fotballen på hva som er hands, selv i VM løper de ut for se på VAR, så kommer de tilbake med hver sin mening, sukker RBK-trener Kåre Ingebrigtsen, som erkjenner at han mener at den siste straffen trønderne fikk på overtid også var billig.

VG-kommentar om handsregelen: Kjære FIFA. Gjør noe. Please.

Først tok RBK ledelsen på straffe ved Nicklas Bendtner, etter at en Valur-spiller ble truffet i armen som var limt inntil kroppen. Anders Trondsen sørget for 2–1 sammenlagt, men så dømte Stefan Apostolov straffe for hands da Marius Lundemo ble truffet i hodet.

les også

Slik vant Rosenborg straffedramaet: – Det skulle ikke være noe stopp og vent og chip

les også

Brann-treneren etter comebacket: – Jeg skjønner at trønderne ikke er fornøyde

Før på overtid ble det nok en straffe for hands, nok en gang svært tvilsom. Bendtners straffe var svak, men gikk inn, og Rosenborgs Champions League-drøm lever videre.

– Ballen går over meg, og så header han ballen mot mål. Ballen treffer meg i panna, og jeg header den ut. Det er soleklart ikke hands, sier Lundemo til VG.
Rosenborg-spillerne protesterte høylydt, men til ingen nytte.

– Jeg klikker ganske bra mot dommeren, men jeg kan ikke si for mye heller, for da blir jeg utvist. Han kommer jo uansett ikke til å gjøre om på avgjørelsen.

– Det hadde rablet for meg om vi hadde røket ut på det der.

– Det så ut som om du snakket med dommeren. Hva sa han til deg?

– Jeg vet ikke om dommeren forstår så mye engelsk. Han stod bare og sa «penalty», og gadd ikke å høre på noe som helst. Jeg forsøkte å snakke med linjedommeren også, men han sa ikke et ord.

Rasende trener

Valur-trener Ólafur Jóhannesson viste penge-tegn med fingrene etter straffeavgjørelsen, og var tydelig forbannet.

– På det stadiet er vel ikke noen av oss tilregnelige, han er unnskyldt, sier Ingebrigtsen.

les også

Brann-treneren om jagende Rosenborg: - Føler ikke på presset

– Det som så ut til å være en relativt sikker seier, ble plutselig forvandlet til ti kaotiske minutter. Så fikk vi en straffe til slutt der, og muligheten til å avgjøre kampen, sier Nicklas Bendtner, til VG.

Nå venter Kristoffer Ajers Celtic i neste runde.

Nerver

Dagen før kampen hadde et spørsmål fra lokal presse, om et mulig «magaplask», ført til at Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen hevet stemmen i irritasjon. Kanskje var irritasjonen berettiget.

Islendingene kom best igang, og kunne faktisk tatt ledelsen før minuttet var spilt.

Åpningsminuttene bare preg av alvoret i kampen. Det gikk ti minutter før kampen begynte å sette seg. Og Rosenborg var til å kjenne igjen.

Bendtner skjøt i tverrliggeren etter en innøvd corner, og Rosenborg tok mer og mer over.

SKANDALE: Dommer Stefan Apostolov havnet i rampelyset på Lerkendal. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

VG Live - Rosenborg-Valur minutt for minutt

Trøndersk tordentale

Etter 0–0 ved pause var det grunn til at å mistenke at Rosenborg-treneren ikke bare bruker stemmen til lokalpressen.

– Vi må ha større fart i det, vi må ha større tempo i det. Vi må ofre nesen og mer til om vi skal score mål, sa Ingebrigtsen til Eurosport før andre omgang.

les også

Selvsikker straffeskytter: – Jeg sa til guttene at de bare kunne stille seg opp på egen halvdel

Den trønderske tordentalen så ut til å ha den ønskede effekten mot islandske tordenklapp. Før to minutter var spilt hadde Bendtner brent en stor sjanse på første stolpe. Deretter scoret RBK to ganger.

Med dét var rollene snudd på hodet. Nå var det islendingene som måtte frem, mens Rosenborg hadde noe å forsvare. Ett bortemål ville bety at Rosenborg var ute av det gode selskap, og kampbildet endret på ny karakter. Det fikk de tross at André Hansen vartet opp med en stor redning. Flere minutter på overtid kom redningen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder