UTENFOR PALLEN: Sverre Lunde Pedersen fikk en tøff avslutning på EM i Heerenveen. Foto: Michael Kooren Reuters

Sa ingenting om sykdommen: – Ville ikke fokusere på det

Med pappa Jarle på tribunen møtte Sverre Lunde Pedersen (24) veggen fullstendig på 10.000 meter. – Vondt å se på, beskriver faren.

Publisert:

Allerede etter siste løp lørdag følte Lunde Pedersen at noe ikke stemte. Det forteller faren, tidligere landslagstrener Jarle Pedersen, til VG søndag kveld.

– Han sa til meg at han kjente det etter løpet i går. Han ble unormalt varm og hadde høy puls. I dag hadde han følt seg kvalm og helt tom for energi, beskriver faren, som selv var skøyteløper på høyt internasjonalt nivå.

Lunde Pedersen startet imidlertid jakten på EM-bronsen bra i par med russeren Denis Juskov. Men idet han var i ferd med å ta igjen parkameraten med en runde, stoppet det seg helt for nordmannen.

Fikk du med deg? Skytedrama utenfor EM-arenaen lørdag

Sa ingenting om sykdommen

Det var så vidt at Fana-løperen klarte å ta seg til mål med begge hendene på lårene. På sisterunden var han helt oppe på 38,1. Han gikk inn til 13.42,81 og måtte se pallen glippe i Heerenveen.

– Det var vondt å se ham. En ting er at man går litt for sakte eller ikke klarer akkurat det man håper, men den kollapsen han hadde i dag var vondt å se på, beskriver Pedersen, som fulgte løpet fra tribunen i Heerenveen.

Selv om skøyteløperen merket at ting ikke stemte etter løpet lørdag og før den avsluttende søndagen av allround-EM, valgte han å holde det for seg selv.

– Han leverte egentlig en bra lørdag, men så fikk han de reaksjonene etter løpet. Men det ble ikke kommunisert videre. Ikke før han var i mål på 10 000. Det er sånn det blir i en sånn situasjon. Han ville ikke skylde på noe, men heller ha fokus på det han skulle gjøre, forteller Lunde Pedersens far.

Til slutt var Sven Kramer ustoppelig på vei mot sitt niende europamesterskap. Han seiret 1,12 tidspoeng foran landsmannen Jan Blokhuijsen og 2,60 foran belgiske Bart Swings.

Pedersen endte på 4.-plass, slått av Kramer med 3,24 poeng.

Sett denne? Pallen glapp for Lorentzen i tidenes første sprint-EM

Saken fortsetter under Bøkko-videoen 

– Beina låste seg

Det kunne fort blitt en helt annen plassering for 24-åringen som representerer Fana Idrettslag.

– Nå må noen finne ut hva som feiler Pedersen, sa NRKs skøyteekspert Even Wetten under sendingen fra Nederland.

– Det var noe som ikke stemte. Han sa at kroppen var tung og at beina låste seg fullstendig mot slutten, forklarte landslagssjef Sondre Skarli til NRK.

Mens Jarle Pedersen returnerer til Norge mandag, er planen at skøytelandslaget blir i Nederland frem til torsdag. Det er imidlertid ikke avgjort hva som skjer med Sverre Lunde Pedersen.

– Det er ikke avgjort noe foreløpig, men de skal ta noen blodprøver også får de se hvordan det utvikler seg videre, sier Jarle Pedersen, som beskriver sønnen som «kjempeskuffet» etter at sykdom spolerte mulighetene for pallplass i EM.

Se også: Bøkko går for comeback etter denne testen i Berlin

Topp 5 i EM allround:

Gull: Sven Kramer, Nederland 148,699,
sølv: Jan Blokhuijsen, Nederland 149,816,
bronse: Bart Swings, Belgia 151,293,
4) Sverre Lunde Pedersen, Norge 151,933,
5) Douwe de Vries, Nederland.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder