Carlsen om drømmedama: - Liker utadvendte jenter

Magnus Carlsen (23) har aldri avslørt mer enn nødvendig om kvinnene i sitt liv, men i Russland kom han ikke unna prat om kjærlighet.

Øyvind Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Verdens beste sjakkspiller var nemlig på besøk i Moskva tirsdag. Der møtte han studenter ved instituttet for fysikk og teknologi, mest for å spille simultansjakk, men også for å svare på spørsmål om hva han ser etter hos kvinner.

- Jeg like vennlige, utadvendte jenter som gjerne tar initiativet. Det er ikke alltid jeg er så utadvendt selv, derfor er det fint om noen andre er det, sier Carlsen ifølge Chess24.com .

Nordmannen ble av motemagasinet Cosmopolitan rangert som en av verdens mest sexy menn i 2013.

Under VM-kampen mot Viswanathan Anand i India i november ble Carlsen spurt, av en journalist som tok det for gitt at sjakk-ikonet har fast følge, om han ville avsløre hvem kvinnen i hans liv er.

- Vi får se, svarte Carlsen da.

I oktober oppga 23-åringen at han er singel i et portrettintervju med VG Helg.

Vil prioritere familie

I påsken, nærmere bestemt 19. april, skal Carlsen ut i en ny turnering. Sammen Fabiano Caruana, Hikaru Nakamura, Sergej Karjakin, Shakhrijar Mamedyarov og Teimour Radjabov skal han kjempe om 100.000 euro (rundt 850.000 kroner) i Vugar Gashimov Memorial-turneringen.

I juni skal han spille i den norske storturneringen Norway Chess, som VG sender direkte på nett. Til høsten venter en ny VM-kamp mot Anand.

Likevel ser Carlsen for seg å prioritere andre ting enn sjakk - en gang i fremtiden.

- Jeg har ikke mye tid til å tenke over vanskelige spørsmål, men jeg tror at på et tidspunkt, om jeg måtte velge mellom å spille sjakk for alltid eller å stifte en familie, ville jeg valgt familie.

Under Vugar Gashimov Memorial skal Carlsen få mulighet til akkurat det. Turneringen avsluttes 30. april.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder