VANT HEMSEDALSRENNET: Pål Golberg (foran) vant Hemsedalsrennet skjærtorsdag. Etterpå reagerte han veldig på at Red Bull var til stede på rennet, hvor halvparten av deltakerne var barn. Her er han sammen med Petter Northug etter verdenscupstafetten i Lillehammer i desember i fjor. Foto: NTB SCANPIX

Pål Golberg raser mot Northug-sponsor

Golberg til VG: - Umoralsk av Red Bull å dele ut drikke her

Pål Golberg (23) reagerer knallhardt på at Red Bull var tilstede og delte ut energidrikken under Hemsedalsrennet, hvor halvparten av deltakerne var barn.

I overkant av 300 gikk Hemsedalsrennet skjærtorsdag, halvparten av deltakerne var barn. Petter Northug (28) skulle gå, men meldte forfall på grunn av sykdom. Men Northugs sponsor Red Bull var på plass med bil og drikke. Det likte landslagsløper og vinner av rennet, Pål Golberg, dårlig.

«I dag var @redbull på Hemsedalsrennet og delte ut energidrikk til små barn. Håper jeg aldri ser de på et lignende idrettsarrangement igjen», meldte Golberg på twitter.

- Feil sted for Red Bull

Red Bull er en energidrikk med høyt koffeininnhold. Det skapte rabalder da de inngikk et samarbeid med Northug. Energidrikken er også sponsor for blant andre alpinist Aksel Lund Svindal og langrennsløper Heidi Weng.

- Å dele ut Red bull til unger syns jeg de skal holde seg for gode til. Flesteparten her var under 16 år, flere var nede i åtteårsalderen. Det var feil sted for Red bull, sier Golberg og legger til:

- Om Petter hadde gått så hadde jeg forstått at de var der, nesten. De kom med sekkene sine med drikke, og ungene ville ha. Det blir helt krasj for meg.

Golberg ble nummer to i Hemsedalsrennet bak Northug i fjor. Planen var å ta revansj i år. Men det fikk han altså aldri sjansen til.

- Jeg syns det er upassende og umoralsk av Red Bull å dele ut drikke her. Det hadde passet bedre på afterski i bunn av heisen, sier Golberg til VG.

- Red Bull hører hjemme i langrennsløypa

Kommunikasjonssjef i Red Bull, Kristian Kjelman, gratulerer Golberg med seieren og svarer på kritikken.

SPONSOR: Kristian Kjelman er kommunikasjonssjef i Red Bull i Norge. Foto: LINE MØLLER

- Vi deler ikke ut Red Bull til noen under 16 år, det har heller ikke skjedd under Hemsdalsrennet i dag. Det ble delt ut Red Bull av våre egne ansatte etter avtale med arrangøren, og kun til de som deltok på det 28 km lange rennet - med andre ord ikke til de som deltok i distanserennet for de under 16 år, skriver Kjelman i en epost til VG og fortsetter:

- Vi var for øvrig ikke opplyst om at det foregikk et distanserenn for barn i forkant av Hemsedalsrennet. Dersom Golberg har sett barn drikke Red Bull må de ha fått det av foreldre eller andre, dette kan dessverre ikke vi styre. Red Bull øker for øvrig prestasjonsevnen, og hører derfor hjemme i langrennsløypa såvel som på afterski.

Arrangøreren: - Kan sikkert diskuteres

Ole Nils Aalrust er rennleder for Hemsedalsrennet. Han er åpen for at det kan diskuteres om det var riktig å si ja til å ha energidrikkprodusenten tilstede på skirennet.

- Red Bull sendte en mail til oss. De skrev de hadde med Northug til Hemsedal i påsken, og ville ha et samarbeid med oss. Vi sa ja, så lenge de bare delte ut drikke til dem over 16 år, sier Aalrust til VG.

- Pål Golberg er sterkt kritisk til å ha Red Bull tilstede på et skirenn med mange barn, hva tenker du om det?

- Det kan sikkert diskuteres om det var riktig å ha dem her, svarer Aalrust.

Lørdag 26. april går både Golberg og Northug Skarverennet mellom Finse og Ustaoset. Golberg mener ingen av dem er favoritter der.

- Martin (Johnsrud Sundby) og Sjur (Røthe) er favoritter da, sier Golberg til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder