SKUFFET: Jørgen Graabak gikk nest først over målstreken, men han jublet ikke for sølvet. Foto:Bjorn S. Delebekk,VG

Kokslien etter VM-sølv: – Det er tungt å svelge

Landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen: – Brukbart er ikke nok til gull

OSLO/FALUN (VG) Norge gikk seg opp fra femte- til andreplass. Det var likevel ingen på laget som jublet for sølv.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Foran nesten tomme tribuner gikk Magnus Moan, Håvard Klemetsen, reserven Mikko Kokslien og OL-helt Jørgen Graabak inn til VM-sølv i Falun. Etterpå hadde de store problemer med å skjule skuffelsen.

– Brukbart er ikke nok til gull, oppsummerer landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen overfor VG.

Planen var at Moan skulle hente de foran i løpet av den første etappen, og trønderen gjorde som han fikk beskjed om. Etter halvgått etappe var over 20 sekunder av forspranget til Tyskland og Tino Edelmann spist opp, og ved veksling var Norge bare 4,4 sekunder bak.

Sterkt av Kokslien

Klemetsen prøvde å bite seg fast i ryggen til Erik Frenzel, men tyskeren var i en helt egen klasse. Norge vekslet 17,9 sekunder bak Tyskland. Frankrike fulgte hakk i hæl.

Kokslien ble vraket til fredagens individuelle konkurranse, og han var heller ikke på laget som tok OL-gull i Sotsji. I dag var han tilbake, og på den tredje etappen takket han så til de grader for for tilliten.

Lillehammer-gutten hadde best tid av alle og sendte Graabak ut bare 6,7 sekunder bak Johannes Rydzek, men OL-helten hadde ikke en god dag i sporet. Graabak klarte aldri å ta innpå fredagens gullvinner. Dermed ble det VM-sølv til Norge. Frankrike tok bronsen.

– Jeg trodde at Jørgen skulle tette luken til Rydzek innrømmer Moan til VG.

– Vi hadde håpet å være et hakk høyere. Jeg skulle gjerne gått fortere, forteller Kokslien, som hadde beste langrennstid av alle på den tredje etappen.

– Det er tungt å svelge, avslutter han.

VG DIREKTE: Slik var konkurransen

God hopping

Takket være Håvard Klemetsens monsterhopp på 101 meter var Norge definitivt på skuffhold før langrennet.

– Vi er tente på å revansjere oss fra den individuelle konkurransen, sa dobbelt OL-mester Graabak etter hoppet på 90,5 meter.

– Det har gått en liten f*** i meg etter fredag. Det var surt at vi ikke klarte å være med der. Vi er revansjsugne, vi er bedre enn vi viste fredag, spesielt i langrennsløypa, fortsatte Graabak.

Under den individuelle konkurransen skuffet nemlig hele det norske laget. Hopprennet ble utsatt gang på gang på gang, og langrennet foregikk i våte løyper, noe Klemetsen kalte en fiasko.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder