Sundby: - Hvis man regner BMI er nok jeg tyngre enn Petter

Sannheten er at verdens beste langrennsløpere har lik BMI

TOBLACH (VG) Petter Nortug (29) har påpekt mange ganger at han er for tung til å vinne Tour de Ski, om han ikke har et godt forsprang foran bakken. Nå sier Martin Johnsrud Sundby at han er «tykkasen» av de to.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Petter Northug hadde stålkontroll på oppløpet og gikk inn til seier på 25 kilometer jaktstart i Toblach torsdag. Calle Halvfarsson ble nummer to, mens Martin Johnsrud Sundby ble nummer tre.

Sundby er 12,2 sekundre bak Northug når to etapper gjenstår.

- Hvis vi regner BMI er nok jeg tyngre enn Petter Northug, svarer Sundby på Aftenpostens spørsmål om vekt.

- Jeg veier ett par og 70 kilo og er 174 høy. Så jeg er en tykkas i BMI-verden, sier Sundby.

72 kilo og 174 centimeter høy gir en BMI på 24, som er normalvektig. Tar man Northugs 185 centimeter og rundt 83 kilo, så har også Northug en BMI på 24.

Mer å dra på opp bakken

De kjemper om å være verdens beste skiløper. Søndag skal de opp slalåmbakken i Val di Fiemme.

- Jeg skal dra 12-13 kilo mer opp den bakken, har Northug saget flere ganger før og under touren.

Les også: Belov forbannet på Northug.

Saken fortsetter under bildet.

TOPPTRIMMET: Petter Northug (t.h.) er 11 centimeter høyere enn Martin Johnsrud Sundby. Her er de etter målgang på jaktstarten torsdag, Northug vant, mens en utslitt Calle Halvfarsson (nede t.v.) ble nummer to. Sundby ble nummer tre, 2,2 sekunder bak Northug. Foto:Bjorn S. Delebekk,VG

I morgen (fredag) er den siste hviledagen i Tour de Ski. Sundby vant i fjor. Han er favoritt til å ta det sammenlagt igjen. Sundby sier det er viktig å bevege seg litt på hvilkedagen.

- Jeg må røre meg litt ett par ganger, så kroppen ikke går helt i dvale. Det er det som er risken nå. Den har bare lyst til å slappe av og hvile seg, så hvis den skjønner at nå kan jeg hvile meg, så er ikke det ideelt. Så jeg må gå meg en liten tur på ski og kose meg, sier Sundby til VG.

Sundby er favoritt

Han sier dette om favorittstempelet han har fått.

- Vi er fire mann innen 17 sekunder. Så tror folk at siden jeg er en pygme, så skal det gå fort opp den bakken. Men det er ikke sånn det funker, sier Sundby.

Det er 15 kilometer klassisk fellesstart i Val di Fiemme lørdag.

PS! Body Mass Index (BMI) (eller kroppsmasseindeks) er en formel som viser balansen mellom høyde og vekt. Det indikerer om en person er over- eller undervektig eller har normal vekt, skriver oppslagsverket Wikipedia.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder