DRILLOS ELEV: Henning Berg spilte to verdensmesterskap i fotball med Egil Olsen som landslagstrener. Selv har han vært trener i klubbene Lillestrøm, Lyn og Blackburn i England. Foto: FREDRIK SOLSTAD

Bergs kone skrev avis-brev da han ble sparket

Tidligere LSK-trener Henning Berg: - Skjønner at Drillos kone kan bli provosert

Sigrun Vedelden beskylder NFF-ledelsen for uærlighet i brev til VG

Henning Berg forstår at Egils Olsens kone ble provosert. Selv opplevde han at kona skrev leserbrev-hyllest etter at han ble sparket som Lillestrøm-trener.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Berg spilte 100 landskamper i løpet av sin fotballkarriere. Han spilte under Drillos ledelse i fotball-VM i både 1994 og 1998. Under fotball-VM i Frankrike i 1998 var han landslagskaptein. Han har lest Sigrun Vedelens korte brev til VG.

- Jeg skjønner at kona kan bli provosert. Siggen vet hva Egil har gjort, hva han har opplevd og hvordan han ser på ting. Så jeg forstår henne. Men dette var nok ikke Egil sin idé. Som han sier, hun er egenrådig, et voksent menneske og har egne meninger, sier Berg og legger til:

- Det er mye følelser, og følelser er bra. Hun er et voksent menneske med rett til å ytre egne meninger. Men så kan man diskutere formen på det.

- Det er få ting som overrasker meg

- Hva tenker du om prosessen rundt Drillos avgang, hvor toppidrettssjefen ikke var informert og at generalsekretær Kjetil Siem ifølge kona tilbød Drillo å «lyve om» en frivillig avgang?

- Det er vanskelig å kommentere, for jeg vet ikke hvem som har snakket med hvem. Jeg har vært i fotballen lenge nok til å vite at ting kan skje fort. Det er få ting som overrasker meg, svarer Berg.

Berg har selv opplevd at kona har skrevet brev til en avis. Da han fikk sparken som trener i Lillestrøm i oktober 2011, skrev kona Line Stille Berg et leserinnlegg i Romerikes Blad. Innlegget hadde overskriften: Min hyllest til Henning.

- Som familie og for de nærmeste rundt er det vondt og sårt og tøft at den du elsker mest nærmest daglig blir hetset, sånn jeg opplever det, sa Line Stille Berg til VG etterpå.

- Min kone skrev også uten at jeg visste om det. Men hun skrev mest om alt mulig rundt situasjonen, og ikke hvem som hadde gjort hva, sier Berg.

- Når alt kom til alt, det leserinnlegget var vel egentlig en kjærlighetserklæring til deg?

- Ja, det var det. Kona mi er en klok dame. Hun visste hvordan vi hadde det. Jeg mener hun traff meget bra. Hun satte ord på noen ting uten å komme med beskyldninger, svarer Berg.

- Ærlighet er en fordel i det lange løp

- Er det best å holde prosessen rundt treneravganger internt, eller er det best at sannheten kommer frem?

- Det er det store spørsmålet. Når en trener må gå, så er man ofte «enige om det», selv om man fikk sparken. Dress it up as you like. Så snakker man ikke så mye mer om det, man snakker om sluttpakker. Det er litt trist. Jeg mener at av og til er det bra at alle kan se hva som lå bak. En ting er at det bare blir dritt i mediene, og selv om det kan bli en del støy, så tror jeg ærlighet er en fordel i det lange løp, svarer Berg.

Lars Bohinen hadde også «Drillo» som landslagssjef.

- I fotballen så er det sånn at når noen blir sagt opp, så blir det ofte kamuflert. Men alle har skjønt at Egil ble sagt opp. Det ble ingen lykkelig utgang på en fantastisk trenerkarriere i NFF, sier Bohinen.

Bohinen forstår at kona ble opprørt

Bohinen kommer til å huske Drillo for prestasjonene. Denne saken blir for en parentes for den tidligere landslagsspilleren.

EKS-TRENER: Egil Olsen og kona Sigrun Vedelen på vei til 50-årslaget til Jan Kvalheim i Kragerø i august i år. Kona skrev brev til VG etter at mannen hennes fikk sparken som landslagstrener. Foto: KRISTER SØRBØ

- Jeg skjønner at kona blir opprørt. Men det blir på en måte feil å gjør det på denne måten. De holdt en pressekonferanse i vennskapelighet, da blir det feil at den bedre halvdel kommer og sier at det ikke var sånn. Da hadde det vært bedre av Egil å si fra starten at han ikke ville ha det sånn, enn at kona kommer i ettertid og melder, sier Bohinen.

Halle: - Merkelig at toppfotballsjefen ikke visste

Gunnar Halle hadde også «Drillo» som landslagstrener på 1990-tallet. Han syns det er merkelig at toppfotballsjefen ikke var informert om at «Drillo» hadde sparken.

- Hvis det stemmer at toppfotballsjefen ikke visste at Drillo fikk sparken, så er det en litt merkelig avgjørelse. Toppfotballsjefen bør vite det, men nå vet ikke jeg helt hva som har foregått, sier Halle til VG.

Den tidligere LSK-profilen mener det er ganske vanlig at fotballtreneravganger kamufleres.

- Jeg kan forstå at kona er sint. Men det er vanskelig for meg å si noe om det, siden jeg ikke kjenner alle detaljene. Men jeg skjønner hun er skuffet over måten det skjedde på, sier Halle.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder