Klæbo fikk ikke sove etter gulløpet - satte seg på sykkelen

Publisert: Oppdatert: 14.02.18 15:15
SPORT

PYENONGCHANG (VG) Her får en rørt Johannes Høsflot Klæbo (21) OL-gullet etter sprinten. Men natten etter OL-triumfen ble lang.

– Det er stort. Man har bare sett det på TV og drømt om det. Så det å få stå der nå og synge nasjonalsangen, det betyr mye. Det er dette vi har jobbet for. Det betyr alt, sier Klæbo i pressesonen etter medaljeseremonien og legger til:

– Jeg ble litt litt emosjonell. Det viser bare at det betyr noe. Jeg tok noen ganske dype pust oppå der.

21-åringen vant en knusende overlegen seier på den klassiske sprinten tirsdag.

Søvnløs

Han har slitt med søvnen i OL, blant annet på grunn av spenningsnivå. Heller ikke etter seieren tirsdag kveld sørkoreansk tid ble det lett å sove.

– Jeg trodde søvnen skulle være veldig bra. Men jeg sov dårlig. Det er ikke til å legge skjul på. Jeg klarte ikke å sove, så jeg satte meg på sykkelen der sent i natt. Jeg prøvde bare å bli trøtt, men det var ikke så lett, sier Klæbo til VG.

Det ble for mange inntrykk og følelser.

– Det var alt mulig som gikk gjennom hodet. Så jeg tenkte at jeg i det minste kunne få meg en god restitusjonsøkt mens jeg holdt på, så da var det bare å sette seg på sykkelen og la benene gå litt, sier Klæbo til VG.

Tar kanskje «en Northug»

Han har ingen planer om noen feiring av gullsesongen når siste skirenn er gått i mars.

– Jeg har fullt fokus på det som skal skje i OL her nå, og skal være på mitt beste disse dagene. Når OL er over skal jeg sette meg ned å se på hva jeg skal gjøre videre, og hva jeg skal bruke våren til, sier Klæbo.

Men det kan hende han er litt inspirert at Petter Northug, som liker å ta seg en sydentur. Reisemålet har ofte vært Magaluf.

– Jeg kommer til å spille en del fotball og gjøre sånne ting, men det kan hende jeg kommer til å finne på noe, reise til syden eller gjør ett eller annet for å koble av litt. Men jeg har ikke tenkt på det ennå, sier Klæbo til VG.

Slo Iversen i sjakk

Da han endelig sovnet i natt, sov han godt og lenge. Planen var å dra ut å se snowboard og halfpipe, som Shaun White vant. Men da Klæbo omsider våknet hadde de andre dratt.

Han har ikke sett gulløpet ennå.

– Jeg må få sett det. Men dagen i dag har blitt brukt til å spille sjakk mot (Emil) Iversen, og da er det fokuset, sier Klæbo.

– Var det en fordel å være olympisk mester da?

– Ja, for jeg tapte i går og vant i dag, så da er jeg strålende fornøyd, svarer Klæbo.

PS: OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Playerfra 9. februar. Rettighetshaver Discovery og VG har et redaksjonelt samarbeid.

Her kan du lese mer om