INVITERER TIL FEST: Mats Zuccarello er engasjert når han forteller om hvilke stjernespillere han har samlet til fest hjemme i Oslo. Foto: Trond Solberg

Stjernedryss til Zuccas hockeyfest i Oslo

ULLEVAAL (VG) Mats Zuccarello (30) og lagkamerat Henrik Lundqvist (36) har invitert til fest på Ullevaal stadion denne sommeren. Med seg på laget kommer en lang liste toppspillere fra NHL.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er utrolig kult at vi har fått med så mange på festen. Dette håper jeg kan bli en dag som inspirerer, sier Mats Zuccarello til VG.

Han og Henrik Lundqvist har hentet inn nybakt Stanley Cup-mester Nicklas Bäckström, tapende finalist William Karlsson, nylig verdensmester med Sverige Filip Forsberg, årets forsvarsspiller i NHL Victor Hedman og de svenske legendene Peter Forsberg og Mats Sundin (se hele listen i faktaboksen under).

– For dem som kjenner ishockeyen er jo dette verdensstjerner, hvor stort kan dette bli?

– Det er utrolig stort. Jeg er stolt over at det kommer så mange hit. Det viser at veldedighet og det å gi tilbake til en god sak er viktig for mange. De kommer jo helt fra Sverige, Sveits, Slovakia og USA.

Vil vi tilbake

Mats Zuccarello som allerede er samfunnsengasjert gjennom organisasjonen Right To Play og sin egen Zuccarello-stiftelse, er svært opptatt av å bruke sin stjernestatus for å bane vei for andre.

les også

Zucca inviterer til hockeyfest på Ullevaal stadion

– Det kostet så lite å gi så mye. Vi må skjønne at det finnes mange som har det vanskelig. Og det vi gjør handler om å forsøke å gjøre det litt lettere for noen.

Derfor er barn spesielt i fokus og ønsket på tribunen der stjernene barker sammen til et storoppgjør. Samtidig vil det være en kjendiskamp med svenske og norske profiler. Og i USA-inspirert Super Bowl-stil vil Madcon gjøre et «halftime»-show.

ULLEVAAL-KLAR: Svenske Nicklas Bäckström (t.v.) kunne nettopp løfte Stanley Cup-pokalen for NHL-triumf. Nå kommer han til Zuccarellos hockeyfest i Oslo. Foto: BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Is i august

11. august er én måned før seriestart i den norske GET-Ligaen, og en del av sommerferien her i landet. Men årstiden skal ikke bli noe problem, om man tro hovedpersonen selv.

les også

Zuccas trener fikk sparken: – Han trodde på meg

– De gjør det i Los Angeles, så det skal vi få til. Det er profesjonelle folk på saken, forsikrer Zuccarello.

En isflate vil bli lagt på oversiden av gresset, og skal kunne brukes i sommervarme. Teknisk sett skal publikum kunne nyte kampen i shorts og T-skjorte om været tillater det, hvert fall ifølge Ullevaal stadions plan.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder