Sportskalender

Gå til
I POKERFORM: Magnus Carlsen har storspilt under EPT Monte Carlo. Til slutt ble han nummer 69.

Carlsen ute av EPT Monte Carlo – vant over 170.000 kroner

Magnus Carlsen (32) har nok en gang vist at det ikke bare er sjakken han mestrer. Onsdag kom han på en råsterk 69. plass i pokerturneringen EPT Monte Carlo.

Publisert:

Over tusen spillere stilte til start i pokerturneringen ved den franske rivieraen. På dag tre av turneringen måtte Carlsen omsider bukke under. Til slutt havnet han på en 69. plass. Det gir Lommedalen-mannen en premie på 15.000 euro, noe som tilsvarer rett i overkant av 180.000 kroner.

Carlsen gikk all inn mot briten Mark Teltscher med et firer-par på hånden. Ettersom Teltscher hadde to tiere på hånden, var Carlsen avhengig av å få hjelp av bordet. Det fikk han ikke og dermed var pokereventyret i Monte Carlo over for denne gangen.

Startkontingenten var i overkant av 63.000 norske kroner. Vinneren får over ti millioner kroner.

– Jeg har ingen ambisjoner i poker. Jeg liker å spille det, det er en interessant utfordring, men jeg har ingen ambisjoner, uttalte Carlsen til arrangøren PokerStars tidligere onsdag.

Sist måned spilte Carlsen poker på TV i USA:

Onsdag var Carlsen plassert på TV-bordet, hvor publikum kunne følge spillet hans i det som var hans første deltagelse i EPT.

Aylar Lie har vært profesjonell pokerspiller i flere år og deltok selv i turneringen. Hun har også røket ut, men følger landsmannen på nært hold. Hun beskriver Carlsens spill slik:

– Det er ikke overraskende, men han spiller veldig bra og jeg er mektig imponert. Dette er en av de aller mest prestisjetunge titlene man kan vinne i poker, sa Lie til VG før Carlsen røk ut.

Sist søndag så Carlsen at Ding Liren overtok VM-tittelen i langsjakk, da kineseren vant over russiske Jan Nepomnjasjtsjij. Carlsen valget selv å gi fra seg muligheten til å forsvare trofeet fra 2021 på grunn av manglende motivasjon.

Nordmannen har sett ut til å storkose seg ved pokerbordet i Monte Carlo. 1098 spillere startet turneringen og alle hadde muligheten til å kjøpe seg inn en ekstra gang innenfor en viss tidsramme. Finaledagen er satt til førstkommende lørdag.

– Jeg tror faktisk at likhetene mellom poker og sjakk er flere enn folk tenker, sa Carlsen og nevner sannsynlighetsregning som en faktor.

Joachim Haraldsen og Vinnie David Vinayagamoorthy er to øvrige nordmenn som fortsatt er med i kampen om over 10,5 millioner kroner i første premie.

I fjor ble Carlsen nummer 363 av 8663 spillere til start under VM i poker i Las Vegas. Utrolig nok ble turneringen vunnet av norske Espen Jørstad, som ble tidenes første verdensmester fra Norge i hovedturneringen. Han kapret over 100 millioner for prestasjonen.

Les også: Vil kjempe for norsk poker

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no