TRETTENDE BEST: Golfspiller Espen Kofstad i aksjon i tredje runde i golfturneringen i OL lørdag. Foto: Erik Johansen NTB scanpix

Espen Kofstad (29) leverte sin beste runde på dag tre

Espen Kofstad (29) leverte sin beste OL-runde til nå, og avanserte ti plasser på resultatlista. Han har fremdeles langt å gå før han er blant topp ti.

Silje Kristine Lindsveen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Av: Silje Kristine Lindsveen og Erik Eikebrokk

Nordmannen er nå på 44. plass og var dagens 13. beste. Flere spekulerte i om dagens bytte av spillpartnere var forløsende for Kofstad, som spilte sammen med venezuelaneren Jhonattan Vegas og filippineren Miguel Tabuena.

Har du lest denne? Norsk golfhåp kollapset etter drømmestart: – Det er beintøft

Fått søvnen ut av kroppen

Med en runde på 69 slag leverte nordmannen sin beste runde så langt i OL. Den lave plasseringen på resultatlista etter to dager gjorde at Kofstad måtte sette vekkerklokka på «tidlig» lørdag morgen. En god start tydet på at 29-åringen hadde fått søvnen ut av kroppen.

For etter halvspilt runde var det bare Rickie Fowler som spilte bedre enn nordmannen fra Oslo Golfklubb. Birdier på hull 3 og 5 gjorde at Kofstad lå to under par frem til hull 11. Hullene mellom 11 og 15 har bydd på problemer for 29-åringen gjennom hele turneringen; så også i dag. Tapte slag på 11 og 13 tok dagsscoren tilbake på par.

De tre siste hullene på Rio Olympics Golf Course er forholdsvis enkle. Med birdie på hull 16, par på 17 og birdie på 18 spilte Espen Kofstad sin beste OL-runde så langt.

Sett denne? Golf-Kofstad fnyser av Zika-redsel

Svenske i ledelsen

Justin Rose, Henrik Stenson og Marcus Fraser ligger på toppen etter tredje runde, og det kan dermed se ut til å bli Sverige mot England i søndagens golf-finale.

Rose åpnet forrykende på sin tredje OL-runde og engelskmannen klinte til med to eagler i løpet av de fem første hullene. Med det kuttet han kraftig ned på avstanden til lederen, australske Marcus Fraser.

Fraser hadde sin til nå tyngste dag på Rio Olympics Golf Course, og ble etter hvert forbigått av både Rose og forhåndsfavoritten Henrik Stenson.

Svensken spilte jevn og god golf, og er bare slaget bak Rose før søndagens finale, hvor sju slag skiller de elleve beste.

Rose, Stenson og Fraser er de siste startende i søndagens lederball.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder