OL-mester Murray slått ut etter drama

Andy Murray var den store utfordreren til Novak Djokovic, men skotten måtte gi tapt i kvartfinalen i US Open.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Kei Nishikori er klar for semifinale etter nattens drama over fem sett i US Open.

Murray vant både den siste Grand Slam-turneringen (Wimbledon) og OL-turneringen i Rio, men Nishikori vant til slutt med settsifrene 1-6, 6-4, 4-6, 6-1, 7-5. Han møter Stan Wawrinka i semifinalen. Sveitseren vant over Juan Martin del Potro i fire sett torsdag morgen norsk tid.

Murray kunne ha blitt den fjerde spilleren i historien som hadde spilt finale i alle fire Grand Slam-turneringene i et kalenderår. Bare Rod Laver, Roger Federer og Novak Djokovic har klart det.

Les også: Malene Helgø videre i US Open.

Japanske Kei Nishikori har klatret kraftig på verdensrankingen de siste årene, men har samtidig hatt trøbbel med prestere i de aller største turneringene - med unntak for finaleplassen i nettopp US Open i 2014.

Men mot Murray sto han for en stor bedrift og en stor overraskelse. Det må kunne kalles han største seier noensinne.

Les også: Ana (18) med sjokkseier i US Open

Det så ut til å bli lett for Murray da han vant det første settet 6-1, men japaneren kom tilbake og vant 6-4. Murray vant også det tredje settet, men Nishikori kom tilbake og vant de to siste.

SINT: Slik reagerte Andy Murray i kvartfinalekampen mot Kei Nishikori. Skotten tapte etter fem sett. Foto: Don Emmert AFP

Andy Murray kom ut av det da han var uenig i en dommeravgjørelse tidlig i fjerde sett. Marija Cicak bestemte at spillet skulle stoppe da det kom en rar lyd fra høyttalersystemet. Det var på 1-1, og Murray hadde bruddball.

Les også: Nå mangler bare X-faktoren.

Skotten tapte så 12 av de 14 neste poengene, og Nishikori vant settet 6-1.

Nishikori servet for 5-3 ledelse i det femte og avgjørende settet og hadde 40-0 da nervene kom og han tapte serven. Men det gjorde ingenting da han brøt tilbake med en gang.

– Jeg forsøkte å holde meg rolig og lyktes, sa japaneren etterpå.

Nishikori møter altså Stan Wawrinka, som vant 7-6,4-6,6-3,6-2 over Juan Martin del Potro. Den kampen pågikk til langt på natt i New York.

I den andre semifinalen møtes verdensener Novak Djokovic og franske Gaël Monfils.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder