MOTGANG: Det går ikke så strålende for Tiger Woods om dagen. Den tidligere golfhelten sliter med å komme tilbake i manesjen igjen for fullt. Foto:Rob Brown,Ap

Siste sjanse for Woods: – Tror han er flau over å spille så dårlig

Tiger Woods mislyktes fullstendig i årets siste majorturnering sist helg. Denne uken må han vinne for å få spille mer på PGA-touren denne sesongen.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Woods er den suverent største stjernen i feltet denne uken. Turneringen representerer hans siste sjanse til å komme med til PGA-tourens sluttspill. Det avgjøres over fire turneringer. Vinneren får hele 10 millioner dollar (82 millioner kroner).

For å kvalifisere seg må Woods vinne ukens turnering i Greensboro i North Carolina, men ut fra 39-åringens form er det lite trolig at så skjer.

– Jeg må bli jevnere, ikke bare på enkelthull og runder, men gjennom en hel turnering. Forhåpentlig kan jeg vinne og komme med i sluttspillet, så jeg får spilt flere turneringer, sa han på en pressekonferanse vist på Golf Channel.

Har du sett denne? Golfstjerne måtte slå fra telt: – Aldri sett noe lignende!

Langt nede på rankingen

Woods har bare spilt ti turneringer på PGA-touren denne sesongen. Han har misset cuten hele fire ganger, og hans beste plassering er en 17.-plass. Akkurat nå er han ranket som nummer 286 i verden.

– Jeg har ikke spilt nok. Jeg har vært skadd og ble operert i fjor. Dette er vel turnering nummer ti eller elleve, og det er for lite til å gjøre en vurdering, svarte han på spørsmål om rankingen reflekterte ferdighetene hans for øyeblikket.

Den tidligere verdenseneren spiller turneringen for aller første gang, og han sier den største bekymringen foran torsdagens åpningsrunde er å lære seg greenene.

– Jeg har ikke puttet på greener med bermuda-gress som er så raske på veldig lenge, sa han.

– Tror han er flau

Woods har vist tegn på bedring de siste ukene, men under forrige ukes PGA-mesterskap, årets siste major, slet han igjen voldsomt med å skaffe seg birdie-muligheter. Han endte opp med å misse sin tredje cut på rad i en major.

– Jeg tror han er flau over å spille så dårlig, men han vet innerst inne at han kan komme tilbake, sier den tidligere toppspilleren Paul Azinger til Reuters.

Tiger jobber for tiden med Chris Como, hans fjerde trener som proff. Fra før har Butch Harmon, Hank Haney og Sean Foley jobbet med å forme svingen hans.

– Jeg tror han bare må finne ut av hva som er galt. Jeg tror han er litt fortapt og at han fortsetter i feil retning, sier Azinger.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder