– Det ble litt å henge fingrene i

Keeper-Hansen reddet Rosenborg

(FK Haugesund-Rosenborg 1-1) Rosenborg tapte to poeng til gullrivalene. At det ikke ble tre kan de takke keeper André Hansen for.

  • Jostein Magnussen

Artikkelen er over fire år gammel

For Rosenborg var nær nemlig nær ved å gå på en sjelden bortesmell mot FK Haugesund i dag. Den gode statistikken er imidlertid fortsatt i behold: 71 dager uten tap.

Forrige nederlag kom i serieåpningen borte mot Odd, 12. mars.

– Det ble litt å henge fingrene i. Haugesund fikk noen kontringssjanser og vant noen andre- og tredjeballer på dødball. Det må du nesten forvente når vi kjører kampen. Da er det viktig at jeg «hanskes» med de når de kommer fri, sier Hansen til TV 2.

Kåre Ingebrigtsen oppsummerte slik etter kampen:

– Det var et greit resultat og jeg er godt fornøyd. Vi er på bortebane og møter et godt lag. Da må vi begrense risikoen. Vi er ikke her for å underholde. Det får de gjøre selv, sier RBK-treneren.

Saken fortsetter under bildet

VISTE KLASSE: Rosenborg-keeper André Hansen. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Etter en rotete innledning hvor Haugesund gang på gang straffet Rosenborg-feil med kjappe kontringer, var det Ibrahim Shuaibu som som sendte Haugesund foran etter 15 minutter. Nigerianeren, som scoret i sin andre kamp på rad, dyttet en perfekt pasning fra Filip Kiss forbi keeper André Hansen.

Forsvarsfeil

Fin prestasjon av 19-åringen, men ikke spesielt imponerende av RBK-stopper Hólmar Örn Eyjólfsson som var på feil side og fulgte ikke løpet til Haugesund-spissen.

VG Live Vi fulgte kampen direkte her

Rosenborg fortsatte presset og fikk sin utligning på sin andre corner. Anders Konradsen møtte den lave corneren fra Mike Jensen og satte ballen i lengste hjørne. Da var det spilt 31 minutter.

Shuaibu fikk nok en stor sjanse i starten av 2. omgang. Jonas Svensson feilberegnet et innlegg, og nigerianeren var plutselig alene med RBK-keeperen. Hansen var raskt ute og gjorde seg stor.

Mer skadetrøbbel

Hansen vant også duellen da Shuaibu var sist på et langt innkast. RBK-keeperen, banens beste i dag, fikk en hånd på skuddet og plukket opp sin egen retur.

Han var også med på notene da Kiss prøvde seg med en frekkis nesten fra midtbanen.

Da vanket det også skryt fra Mark Dempsey.

– Keeperen var Rosenborgs beste. Han gjør to-tre redninger i verdensklasse, mente Haugesund-treneren.

Og der har du grunnen til at briten regnet med at han ville møte mange skuffede ansikter i garderoben etter kampen.

– Spillerne gjorde jobben, og mer kan jeg ikke be om. Vi skapte mye, men Rosenborg er vanskelig å spille mot, oppsummerte Dempsey overfor TV 2.

Rosenborg tapte to poeng til Molde og Odd. Samtidig fikk trønderne Yann-Erik de Lanlay skadd. Lynvingen måtte gå ut allerede etter 23 minutter med en skade i høyre kne. Der gir han Tore Reginiussen (lårstrekk) og Pål André Helland (lysketrøbbel) selskap.

De første meldingene går ut på at skaden til Yann-Erik de Lanlay ikke skal være alvorlig.

Les også

Mer om

  1. Tippeligaen
  2. Rosenborg BK
  3. FK Haugesund

Flere artikler

  1. Solskjær: – Guttene føler seg robbet - og jeg forstår dem

  2. Rosenborg sendte Vålerenga til bunns

  3. Rosenborg økte luken til Brann i gullkampen

  4. Gytkjær avgjorde tabbedrama mot Vålerenga: – Helt forferdelig

  5. Matchvinneren: – Den første landet på månen, og den andre landet på Mars

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder