SNART SLUTT I CELTIC: Ronny Deila har fire kamper igjen som Celtic-manager. Foto: Russell Cheyne Reuters

Deila kan få med seg over tre millioner kroner

Ronny Deila (40) reiser ikke tomhendt hjem fra Glasgow og Celtic.

Artikkelen er over tre år gammel

Den norske manageren har en avtale med den skotske klubben, en rullerende ettårskontrakt, som løper til sommeren 2017. Dermed har han i utgangspunktet krav på lønn i ett år.

Etter det VG kjenner til tjener Deila 300.000 pund, vel 3,5 millioner norske kroner, i året som manager i Celtic.

Men det er ikke sikkert 40-åringen får hele lønnen for de siste 12 månedene som gjenstår i arbeidsavtalen. Skotske fotballjournalister VG har snakket med regner med at Celtic vil prøve å forhandle ned den summen.

Deila-agent Tore Pedersen sa til VG forrige uke at Deila ikke har fått sparken, men at manageren selv mente «nok var nok».

På spørsmål om Deilas sluttavtale, og om denne påvirkes av at 40-åringen selv mente det var greit å gi seg, svarer Pedersen:

– Det er en sak mellom Ronny og Celtic, så vi kommer ikke til å uttale oss om det.

VG-kommentar: Ronny Deila er nok ikke Celtics problem

Skal fullføre jobben

Deila som tok over Celtic 6. juni 2014, har fire kamper igjen før han er historie i Glasgow-klubben. Og han har ingen planer om å forlate klubben før siste seriekamp hjemme mot Motherwell 15. mai.

– Jeg skal være her til sesongen er over, og jeg skal gjøre alt for at vi skal prestere bedre enn vi gjorde i dag, sa Deila etter en skuffende kamp og 1–1 hjemme mot Ross County i går.

– Det er ikke sånn at jeg kommer til å gå av i morgen, hvis det er det dere tror, sa han til skotske journalister som hadde fått med seg at klubbdirektør Peter Lawwell tok turen i garderoben etter kampen.

Kan vinne gullet i helgen

– Han (Lawwell) snakket med meg – ikke spillerne. Men vi snakker med hverandre hele tiden, så det er ikke noe nytt i det, sa telemarkingen ifølge NTB.

Med fire kamper igjen har Celtic ni poeng ned til Aberdeen og kan i teorien bli seriemester allerede i helgen borte mot Hearts.

– Nå må vi spillerne trå til og sørge for at Celtic vinner sitt femte seriemesterskap på rad. Vi må gjøre jobben for klubben. Manageren blir ikke med videre, men fansen og spillerne er det, så da får vi gjøre det for hverandre, sier keeper Craig Gordon til Celtics hjemmeside.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder