HYLLET PÅ HJEMMEBANE: Frida Karlsson kommer fra og bor i Sollefteå. Etter VM-bragden i Seefeld gjorde hjemkommunen stas på 19-åringen. Foto: Erik Mårtensson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Mamma Karlsson sa nei til alle som ville ha suksess-datteren Frida

Over 20 agenter ville jobbe med den svenske langrennskometen Frida Karlsson (19) etter tre VM-medaljer i vinter. Mamma Mia Karlsson sa nei.

Den svenske 19-åringen kom til VM i Seefeld som en outsider, men leverte villere enn noen kunne forutse. Fasiten ble gull på stafetten, sølv på 10-kilometeren og bronse på tremila.

Da kokte det rundt den blide og frittalende 19-åringen. Svenskene var i ekstase.

– Livet hennes forandret seg på to uker. Da kunne hun ikke svare på telefonen og alt ble bare merkelig, forteller mamma Mia Karlsson til nyhetsbyrået TT.

BLID: Sveriges nye langrennsstjerne Frida Karlsson under presentasjonen av det svenske landslaget i mai. Foto: Naina Helén Jåma/TT / TT NYHETSBYRÅN

les også

Svenskenes nye superstjerne: - Hun blir ikke større enn Northug

Svenskene ble bekymret da Karlsson valgte å stå over treningssamlingen i Torsby nylig.

– Jeg føler at jeg ikke har fått hentet meg inn igjen, som jeg er vant til på denne tiden av året, uttalte 19-åringen i en pressemelding.

les også

Svensk komet slo alle norske i v-cupdebuten: − Ga mersmak

Etter VM-suksessen tok mer enn 20 agenter kontakt. De ville jobbe med langrennsløperen. Mamma Karlson «tok en Northug og Klæbo» og landet på at den beste løsningen var å ta jobben selv. Hun har erfaring som markedssjef i ishockeyklubben Modo.

– Det er åpenbart bra å ha noen som styrer det. Vi var tvunget til å lande litt og tenke. Sponsortilbudene er på et helt annet nivå. Det er som dag og natt, sier managermammaen.

Det store forbildet til Karlsson er Petter Northug.

– Jeg har alltid blitt fascinert av hvordan han har gått sine egne veier og jeg tror har tatt etter det og vil gå mine egne veier jeg også, sa Karlsson til VG under VM i vinter.

Hør Karlsson snakke om Northug her:

19-åringen har blitt samboer med langrennsløperen William Poromaa i hjemkommunen Sollefteå. Hun fortsetter samarbeidet med Per Nilsson som trener, i itillegg til landslagstrenerne.

– Skal man prestere må man være i balanse. I løpet av våren ble det utrolig mye med hele livssituasjonen for Frida, sier mamma Karlsson.

Verdenscupsesongen starter i Finland om fire måneder.

PS! Frida Karlsson fyller 20 år 10. august.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder