VANT OL-GULL I 2018: Simen Spieler Nielsen og Sverre Lunde Pedersen jubler her for OL-gull. I går havnet de i sykkelulykke. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norske OL-helter hentet i ambulanse etter sykkelvelt: – Det kunne gått mye verre

Skøyteheltene Simen Spieler Nilsen (26) og Sverre Lunde Pedersen (27), som vant OL-gull i 2018, ble begge fraktet til sykehus etter sykkelvelt i tyske Inzell i går.

Verst gikk det utover Nilsen som ble fraktet til sykehuset i Traunstein i luftambulanse. Pedersen ble kjørt i ambulanse til et lokalsykehus i Trien.

– Alt i alt gikk det bra her. Det kunne gått mye verre. Begge er ved godt mot, men det er kjedelig å få slike skader. Vi håper det skal få små konsekvenser for sesongen, sier Lasse Sætre, sportssjef, til VG.

Duoen tok OL-gull i lagtempo i 2018 med Håvard Bøkko og Sindre Henriksen.

Uventet trøbbel

Uhellet skjedde under en intervalløkt på sykkel. Sverre Lunde Pedersen fikk uventet trøbbel med sykkelen og gikk først i bakken, ifølge Sætre. Deretter kjørte Simen Spieler Nilsen inn i han.

les også

Hjemmeseier for Sverre Lunde Pedersen på 5000 meter

– Vi undersøker hva som skjedde. Om det var kjedet som hoppet av, eller om pedalen eller giret ikke fungerte. Vi har rundt tusen mil på sykkel i løpet av året, og det er viktig trening for oss, sier Sætre.

Nilsen har vært gjennom flere undersøkelser på sykehuset. Han skal undersøkes videre for en smell i ryggen og en lettere hjernerystelse.

Kraftig forslått

Nilsen ventes å bli utskrevet fra sykehus torsdag eller fredag.

– Det er for tidlig å si hva slags konsekvenser det får for Simen. Spørsmålet er hvor hard trøkk han fikk i ryggen, sier Sætre.

les også

VM-sølv til Sverre Lunde Pedersen: - Ekstremt glad og lettet

Både Nilsen og Pedersen er kraftig forslått og har mange skrubbsår. Sistnevnte vil bli skrevet ut fra sykehus i ettermiddag. Deretter venter noen rolige treningsuker for Pedersen trolig. Han skal også ta en røntgen av det venstre håndleddet.

– Vi må ta det litt dag for dag fremover nå, sier Sætre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder