Idrettspresident Berit Kjøll og kulturminister Abid Raja. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

Kjøll om Raja-pakke: – God start i alvorlig situasjon

Idretten og frivilligheten får cirka 600 millioner kroner i pakken som kulturminister Abid Raja la fram onsdag. – Det er en god start i en alvorlig situasjon for idretten, sier idrettspresident Berit Kjøll.

  • Ole Kristian Strøm

Pakken fra regjeringen skal dekke tapte inntekter på arrangementer, i utgangspunktet ikke andre tap.

– Dette er basert på at man skal dokumentere de utgiftene man har hatt. Jeg tror dette treffer godt. Men det er selvfølgelig usikkerhet knyttet til dette, sa Raja på en videopressekonferanse onsdag.

– Dette gjelder i første omgang mars og ut april. Dette er viktig for å komme seg over på den andre siden av corona-situasjonen. Vi vil at idretten skal overleve dette, slik at vi har idretten også etter corona-viruset, sa kulturministeren.

les også

Birken-leder rørt av støtten – ber om krisepakke

– Er dette en garanti for alle i idretten får dekket sine tap?

– Det er mange som får store tap i dagens situasjon. Selv om vi har en god økonomi i Norge, er det ikke sånn at ingen kommer til å lide tap. Men vi gjør vårt for å dekke tapte arrangementsinntekter. Det er ikke snakk om å dekke krone for krone, men en rimelig kompensasjonsordning. Sånn at idretten kommer seg over på den andre siden.

les også

Norsk idrett: – Taper 500 millioner i mars

– Dette er en veldig god start i en alvorlig situasjon for idrettsbevegelsen, sa idrettspresident Berit Kjøll.

– Jeg vil rette en stor takk til kulturminister Abid Raja for en tett og god dialog i denne vanskelige situasjonen for norsk idrett. Tiltakspakken bekrefter regjeringens anerkjennelse av idrettens store betydning i samfunnet, og det er jeg veldig glad for.

Onsdagens pakke handler altså om arrangementer. I pressemeldingen fra kulturdepartementet heter det at «ordningen er ment å kompensere for bortfall av inntekter fra billettsalg og deltakeravgifter, samt merutgifter som følge av at arrangementer må avlyses eller utsettes på grunn av coronaviruset».

Generalsekretær Karen Kvalevåg i NIF opplyser at idretten siden 4. mars har hatt en beredskapsgruppe som nå består av Idrettsforbundet, Olympiatoppen, fotball, håndball, ski, svømming og ishockey.

NIF er i ferd med å opprette et digitalt rapporteringssystem der alle i norsk idrett kan melde inn sine tap, ikke bare arrangementer, men også annen virksomhet.

Mer om

  1. Norges Idrettsforbund
  2. Abid Raja
  3. Idrett

Flere artikler

  1. Idrettspresidenten krever 300 nye millioner – møter helsetoppene onsdag

  2. Raja svarer på kritikken – åpner for å justere coronapakken

  3. Fotball-topp jubler for Raja – nye 850 millioner til idrett og frivillighet

  4. Idrettsforbundet mener norsk idrett har tapt 1,5 mrd. kr.

  5. Her er kravene til ny idrettspakke: Vil ha erstatning for bingo og basar

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder