FULL FEST: Kampen ble spilt for tomme tribuner, men Västerås-spillerne la ingen begrensninger på feiringen. Her er Mathilda Eklund på bordet. Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vill jubel og norsk helt i svensk bandyfinale: – Deilig å ha litt annet å tenke på

Mens idrettsverden står stille, ble norske Charlotte Selbekk (22) omfavnet av medspillerne etter å ha avgjort SM-finalen i bandy. Generalsekretæren i det norske bandyforbundet reagerer på at kampen ble spilt.

 • Nils Mangelrød

Den svenske finalen i bandy ble spilt for tomme tribuner på grunn corona-virusets spredning. At kampen i det hele tatt spilles forundrer generalsekretæren i bandyforbundet Tomas Jonsson.

– Det er merkelig at vi har så ulike konklusjoner på håndteringen av en slik sak. Det er interessant, sier Jonsson til VG.

I Norge ble bandysesongen stoppet dagen før finalespillet skulle starte.

I den svenske finalen lørdag vant Västerås 4–3 over Skutskärs IF/BK etter to scoringer på overtid av norske Charlotte Selbekk.

les også

Stor oversikt: Idrettsarrangementene som er påvirket av coronaviruset

– Hele verden snakker om corona. Vi tar det alvorlig, men det er deilig å ha litt annet å tenke på, sier Selbekk til VG noen timer etter at hun ble helten i finalen tidligere lørdag.

– Det blir litt spesielt, men vi tenker ikke så mye på det rundt oss nå, sier Selbekk.

FEIRING: Västerås-spillerne jubler etter at Charlotte Selbekk snudde kampen på overtid. Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hun er glad for at sesongen ble fullført i Sverige. Det var kun denne kampen som gjensto, da avlysningene rammet idretten ellers i verden.

– Det er deilig at vi har spilt ferdig. Nå kan vi legge det bak oss og fokusere på det som er viktig, sier Selbekk og tenker på situasjonen med coronaviruset.

les også

Stig-André Berge: Karrieren kan ikke ende med virus

I Norge er all idrett stoppet, inkludert organisert trening. I Sverige er blant annet fotballen utsatt og sluttspillet i ishockey stoppet. Generalsekretær Jonsson i det norske bandyforbundet forklarer at de ikke kunne forsvare å avholde finalene i Norge sist helg.

– Vi oppfattet situasjonen såpass dramatisk at vi valgte å avlyse det. Vi tok ingen risiko. Vi ville ha hendelser der vi kunne gå tilbake til at noen ble syke av å spille. Det var helt uaktuelt av oss, sier Jonsson.

I Sverge ble det imidlertid bestemt bandyfinalene skulle spilles denne helgen i Sverige. Det har blitt debattert i svenske medier. Generalsekretær Jonsson ser det blir store kontraster mellom Norge og Sverige i denne saken. Også den norske landslagstreneren stusser over finalen i Sverige.

– Jeg syns det er spesielt at kampen blir spilt. Samtidig presterer de norske spillerne på høyt nivå. Og som landslagstrener er jeg stolt av å ha spillere på dette nivået. Men det er spesielt i forhold til det vi ser i resten av idrettsverdenen, sier landslagstrener Arild Aamodt til VG.

FEIRER: Charlotte Selbekk (til høyre) med SM-pokalen, sammen med lagvenninnen Matilda Plan. Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN

Han understreker at SM-finalen er den største kampen man kan spille i bandy etter en VM-finale, når denne spilles i Russland.

– Hvis våre spillere skulle sagt nei til å spille på grunn av norske vurderinger ville det vært rart, sier Aamodt.

les også

OL-mesterne omgitt av død og sykdom: – Det er krig

Selbekk påpeker at man i Sverige, i motsetning til i Norge, går på jobb og skole. Selv skal hun tilbake på jobb på mandag i Sverige. Det skjer etter at laget skal feire seieren i kveld med en middag.

– Det var fantastisk å vinne. Men det var litt rart å spille uten tilskuere, sier Charlotte Selbekk.

Selbekk spiller også på lag med to andre norske spillere. Ingrid Bjonge spilte hele kampen. Ingebjørg Kvaal-Knutsen var ikke i troppen, men er også en av dem som skal feire lagets seier utover kvelden.

– Er du redd for å bli smittet av idrettslig aktivitet?

– Jeg er ikke bekymret for meg selv. Jeg er ikke i risikogruppen. Men jeg er redd for resten av samfunnet og at risikogruppen skal smittes, sier Kvaal-Knutsen, som mener tiltakene som ble tatt i forbindelse med en finale uten publikum var bra.

Flere artikler

 1. Premier League-klubber i karantene: Arteta og Hudson-Odoi smittet av coronaviruset

 2. Derfor har ikke Sverige strengere krav

 3. Slik håndterer Norge og Sverige corona ulikt

 4. Nå snur svenskene også

 5. Spiller-sjefen åpner for kortere omganger i Premier League

Fra andre aviser

 1. Norsk matchvinner i dramatisk finale. Landslagssjefen synes det er merkelig at kampen ble spilt.

  Bergens Tidende
 2. Da Charlotte (22) fikk beskjed om å kutte ut bandy, var valget lett. Nå skal hun spille VM.

  Bergens Tidende
 3. Da Charlotte (22) fikk beskjed om å kutte ut bandy, var valget lett. Nå skal hun spille VM.

  Fædrelandsvennen
 4. Kaptein i ny bronsefinale: – Jeg skal holde på lenge

  Bergens Tidende
 5. Disse kvinnene spiller på et herrelag i norsk 2. divisjon

  Bergens Tidende
 6. Kaptein i ny bronsefinale: – Jeg skal holde på lenge

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder