Ustoppelige Riiber – har vunnet 14 verdenscuprenn på ett år

RUKA (VG) Her gjør han det igjen. Jarl Magnus Riiber (22) har vunnet imponerende 14 verdenscuprenn i kombinert på nøyaktig ett år. Søndag kan det bli «hat trick» i Finland.

Legg til at Oslo-gutten vant i Holmenkollen (2016) som 19-åring før karrieren tok av som en rakett før nøyaktig ett år siden på Lillehammer.

Siden har han holdt seg på seierspallen. Og stått øverst stort sett hele tiden. Hvem som skal forhindre at han vinner søndagens konkurranse – i tilfelle den tredje på like mange dager – er ikke lett å skjønne.

– Jo da, det tikker og går, sier Jarl Magnus Riiber om 14 førsteplasser på 365 dager, med et bredt glis i den iskalde finske vinterkvelden.

Med 11 på rad i 2018-sesongen tangerte han seiersrekken til kombinertlegenden Hannu Manninen. Finnen har rekorden i verdenscupen med 48 individuelle førsteplasser. Det er et stykke dit for Riiber som altså er på 15.

Men nå øyner han «norsktoppen» hvor Bjarte Engen Vik står bokført med 26, og Magnus Moan har 25.

– Det er veldig langt igjen opp dit. Jeg må bare tenke minst mulig på resultatene, og mest mulig på prestasjonene. Selv om jeg fikk litt hjertebank av turbulensen i hopprennet er jeg alt i alt veldig fornøyd, sier Riiber.

les også

Riiber isolerer seg for å kopiere gull-sesongen

Riiber la grunnlaget i hoppbakken med seier i rennet hvor Norge dominerte voldsomt. Akkurat som i fredagens sesongåpning med tre mann øverst. Til tross for en uryddig luftferd ned til 142,5 meter var Riiber best foran Espen Bjørnstad og Jens Lurås Oftebro.

I langrennet (10 km) startet Riiber 11 sekunder foran Bjørnstad, og 24 foran Oftebro.

TØFFE KARER: Jens Lurås Oftebro (t.v.) får en klapp på luen av vinneren Jarl Magnus Riiber i Ruka lørdag kveld. Oftebro ble nummer tre. Foto: Terje Pedersen

Som på fredagens femkilometer fikk han gå alene i front hele rennet mens han økte forspranget ned til konkurrentene.

I mål ble seiersmarginen hele 48 sekunder ned til Vinzenz Geiger på annenplass. Jens Lurås Oftebro, som tapte spurtkampen med tyskeren på målstreken, kom på tredje og sikret sin andre pallplass på to dager i Ruka.

– Jeg er veldig fornøyd med dagen. Spesielt hoppingen, selv om jeg var veldig nervøs. Langrennet gikk taktisk bra, men å slå Geiger i spurten er ikke enkelt, sier Jens Lurås Oftebro.

Han tittet bort på Riiber i pressesonen på skistadion i Ruka, og på spørsmål fra VG hva han synes om vinnerskallen og lagkameraten, sier Oftebro: – Han er et forbilde og en sjef i laget som presterer helt rått. Det har han gjort siden i fjor. Vi andre må «opp i ringene» å ta opp kampen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder